Valmentajalta karu paljastus Serena Williamsin tilanteesta: "Pelaaminen on riski"

Tenniksen supertähti Serena Williams ilmoitti keskiviikkona vetäytyvänsä ensi viikolla alkavasta Yhdysvaltain avoimista. Yhdysvaltalaisen valmentaja Patrick Mouratoglou kertoo, että Williamsin kuntoutuminen takareisivammasta on kestänyt odotettua pidempään.

Williams, 39, joutui kesäkuussa luovuttamaan ensimmäisen kierroksen ottelunsa Wimbeldonissa jalkavamman takia. Tokion olympialaiset jäivät pelaamatta, mutta Williams tähtäsi kuntoaan Yhdysvaltain avoimiin. Keskiviikkona varmistui, että 23-kertaiselta grand slam -voittajalta loppui aika kesken.

– Pyrimme kuntouttamaan vammaa. Tiesimme, että aika on kortilla ja teimme kaiken mahdollisen. Päivä päivältä ymmärsimme, että mahdollisuutemme hupenivat, Mouratoglou sanoi Tennishead.com-sivuston mukaan.

Williams kävi kymmenen päivää sitten magneettikuvauksessa, joka osoitti, ettei lihasvamma ollut parantunut. Mouratoglou kertoo päätöksestä tehdä viimeinen tarkistus viikkoa ennen turnauksen alkua. Tärkeintä olisi ollut, että Williams pystyisi liikkumaan ilman kipua. Se ei toteutunut.

– Ei voi sanoa, että kehitys olisi ollut huonoa, mutta se on kestänyt pidempään kuin uskoimme.

Viime viikolla Williams kokeili pelaamista, mutta vain pienellä kentällä. Kipu tuntui yhä.

– Se oli hyvin kaukana normaalisti liikkumisesta tenniksessä. Hän ei pysty juoksemaan kunnolla ja hänellä on tuntemuksia. Kipu tarkoittaa vaaraa ja se tarkoittaa sitä, ettei pysty pelaamaan, kuten pitäisi, Muratoglu sanoo.

– Kaiken kaikkiaan pelaaminen – ihan vain pelaaminen – on riski.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja