Valmentajalegenda torjui Donald Trumpin eleen – kiistanalainen kunnianosoitus ehti nostaa jo myrskyn: "Hän olisi kuollut minulle"

6:01
Donald Trumpilla enää viimeinen viikko presidenttinä – miksi demokraatit nostavat virkarikossyytteen viime hetkellä?

Amerikkalaisen jalkapallon jättiseuran New England Patriotsin päävalmentaja Bill Belichick kertoi maanantaina päättäneensä kieltäytyä Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin tälle myöntämästä Vapaudenmitalista.

Politico-lehti kertoi sunnuntaina Trumpin suunnitelleen korkeimman siviilikunniamerkin myöntämistä Belichickille.

Menestynyt valmentaja on kuitenkin päättänyt kieltäytyä kunniasta viisi uhria vaatineen kongressitalon mellakan vuoksi.

– Minulle tarjottiin mahdollisuutta vastaanottaa Presidentin vapaudenmitali. Viime viikon traagisten tapahtumien jälkeen on kuitenkin tehty päätös pidättäytyä siitä, Belichick kertoi tiedotteessa.

Päävalmentaja kertoi olevansa ennen muuta amerikkalainen, joka kunnioittaa maan arvoja, vapautta ja demokratiaa.

– Tiedän edustavani myös perhettäni ja New England Patriotsin joukkuetta. Ihmisille, joukkueelle ja maalle totuudellisena pysyminen ylittää kaikki henkilökohtaisen palkinnon edut.

Uutiset Belichickin ehdokkuudesta Presidentin vapaudenmitalin saajaksi herättivät viime viikolla laajasti reaktioita sosiaalisessa mediassa.

– Jos tämä tarina Belichickistä vastaanottamassa vapaudenmitalia Valkoisen talon häpeälliseltä asukkaalta on totta, hän on kuollut minulle, Boston Globe -lehden pitkäaikainen urheilutoimittaja Bob Ryan kirjoitti Twitterissä.

Trumpi luki vuoden 2016 kampanjassaan Belichickin kirjeen, jossa valmentaja ylisti Trumpin rohkeutta ja johtajuutta. Osa faneista kritisoi tuolloin Belichickiä, joka ei kuitenkaan menettänyt arvovaltaansa pukukopin silmissä. 

Patriotsin omistaja Robert Kraft on niin ikään hyvissä väleissä Trumpin kanssa.

– Bill on nyt valokeilassa. Jos hän vastaanottaa palkinnon, hän on vaikeuksissa pukukopissaan ja yhteisössään, Boston Globen urheilukolumnisti Dan Shaugnessy kirjoitti ennen Belichickin päätöstä kieltäytyä kunniamerkistä.

Patriotsin surkeasti edenneen kauden myötä Belichick tarvitsee hyvät suhteet pelaajiin ja vapaisiin agentteihin.

Belichickin joukkueet ovat voittaneet ennätykselliset kuusi Super Bowlia, mutta kuluvalla kaudella joukkue on vaipunut yhdeksään tappioon ja vain seitsemään voittoon pitkäaikaisen pelinrakentajan Tom Bradyn siirryttyä jahtaamaan seitsemättä mestaruuttaan Tampa Bay Buccaneersiin.

Otsikkoa muokattu kello 8.18. Belichick sai kritiikkiä ennen päätöstään kieltäytyä vapaudenmitalista. Ei sen seurauksena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja