Valkeakoskella pidetään suruhartaus- ja liputus – pastori järkyttyi: "Omaiset ajatuksissa ja rukouksissa"

Valkeakoskella havahduttiin keskellä yötä kovaan huutoon: ”Se kesti ehkä 10-20 sekuntia” 1:26
Valkeakoskella havahduttiin keskellä yötä kovaan huutoon: ”Se kesti ehkä 10-20 sekuntia”

Valkeakoski suree paikallista 15-vuotiasta tyttöä, joka löytyi kuolleena metsästä viime yönä. Poliisi epäilee tapauksessa henkirikosta.

Valkeakosken Sääksmäen seurakunta järjestää suruhartauden tytön muistoksi sunnuntaina kello 12 alkaen. Seurakunnan työntekijät ovat paikalla kello 14 saakka keskustelua varten, kertoo seurakunta.

Seurakunta muistuttaa myös, että Kirkon keskusteluapu palvelee joka päivä numerossa 0400 221 180 klo 18–24.

Pastori: Ajatukset ja rukoukset perheen luona 

Sääksmäen seurakunnan hallintopastori Lotta Maijala kertoo, että surullisen tapauksen tiimoilta on tullut muutamia yhteydenottoja.

Maijala kertoo olevansa järkyttynyt tapauksesta.

– Ajatukset ovat ennen kaikkea perheen luona omaisissa ja kotona sekä kaikissa niissä ihmisissä, joita tämä koskettaa perheenjäsenenä, sukulaisena ja ystävänä. Ajatukset ja rukoukset ovat heissä tänään, Maijala kertoo. 

Maijala kertoo, että huomenna järjestettävän suruhartauden yksityiskohtia ei ole ehditty vielä miettiä. Seurakunnassa on varauduttu siihen, että suruhartauteen saattaa saapua paljonkin väkeä.

Valkeakosken kaupunki järjestää ensi maanantaina suruliputuksen kaupungissa. Kaupunki kertoo myös järjestävänsä nuorille tukea ja kriisiapua. Asiasta tiedotetaan koulujen rehtoreille viikonlopun aikana, jotta kouluilla pystytään reagoimaan tilanteeseen heti maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat