Valkeakoskella herättiin perjantaiyönä kovaan huutoon: "Kesti ehkä 10–20 sekuntia" – poliisi ei usko huudon liittyvän tytön surmaan

Valkeakoskella havahduttiin keskellä yötä kovaan huutoon: ”Se kesti ehkä 10-20 sekuntia” 1:26
Näin lähialueen asukas kuvailee kuulemaansa huutoa metsästä, josta 15-vuotias tyttö löydettiin kuolleena.

Poliisi epäilee 15-vuotiaan tytön tulleen tapetuksi Pirkanmaan Valkeakoskella. Naapuruston asukas kuvailee MTV Uutisille havahtuneensa yöllä kovaan pitkäkestoiseen huutoon. 

Sisä-Suomen poliisi tiedotti lauantaina tutkivansa Valkeakoskella tapahtunutta henkirikosta. Poliisille tehtiin varhain lauantaiaamuna ilmoitus kadonneesta 15-vuotiaasta tytöstä, joka ei ollut palannut yöllä kotiinsa. Tyttö löytyi kuolleena läheisestä metsästä. 

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin lauantaina, että Naakan ja Laiskan kaupunginosien välisellä alueella on lauantaiaamuna ollut useita poliisipartioita, ja alue on eristetty poliisinauhoin. IS:n mukaan nuoren tytön ruumis löytyi tältä omakoti- ja rivitaloalueelta parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Kyseisellä alueella asuva Vesa Granroth kertoo MTV Uutisille kuulleensa perjantain ja lauantain välisenä yönä kovaa huutoa ulkoa.

– Se kesti ehkä 10-20 sekuntia, Granroth sanoo.

Hän kuvailee aluetta rauhalliseksi ja huutoa hyvin poikkeukselliseksi. Tämän vuoksi hän oli ensin luullut, että kyseessä on jonkin eläimen ääni. 

"Tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta"

Granrothin mukaan huuto kuului noin kello 00.15 perjantain ja lauantain välisenä yönä. Huuto kuului hänen mukaansa metsän suunnalta, jonka poliisi oli aamulla eristänyt. 

– Se huuto tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Sitten tuli taas hiljaista. 

– Jäi mietityttämään, olisiko siinä pitänyt tehdä sitten jotakin. 

Myös osa Granrothin muusta perheestä oli herännyt huutoon. Granroth arvioi, että huuto on kuulunut myös muihin metsää ympäröiviin naapurustoihin. 

Granroth kertoo, että hänellä itselläänkin on 15-vuotias tytär, jonka kanssa uhri oli ollut samassa koulussa.

– Onhan tämä nyt karmea tilanne. 

MTV Uutisiin sekä muihin medioihin on välitetty viestejä, joiden mukaan 15-vuotias tyttö olisi lähetellyt viestejä sosiaalisessa mediassa vielä puolen yön jälkeen noin kello 0.30. Yhden viestin perusteella tyttö olisi ollut sisätiloissa. MTV Uutiset ei ole voinut vahvistaa viestien aitoutta.

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen kertoi sunnuntaina MTV Uutisille, että poliisi ei usko mahdollisen huudon liittyvän tapaukseen lainkaan.

– Nämä nyt ovat tällaisia. Siellä (sosiaalisessa mediassa) tuntuu liikkuvan kaikennäköistä. Siellä on ilmeisesti jo suurin piirtein ratkaistu tämä rikos. Ystävät tekevät tässä karhunpalvelusta poliisille.

Granroth sanoo, että aamulla metsässä oli ambulanssi ja poliisiauto, joiden määrä kasvoi koko ajan. 

– Sitten tulivat nauhat ja poliisikoirat, joista pystyi päättelemään, että tässä on jotakin vakavampaa. 

Lauantaina iltapäivällä poliisin eristämän alueen läheisyyteen oli tuotu muistokynttilöitä.

Poliisi ei tutkinnan turvaamiseksi tiedota asiasta tällä kertaa enempää. Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja Valkeakosken keskustassa, Jyräänmäen ja Naakan alueella perjantain sekä lauantain välisenä yönä noin kello 24–02 liikkuneilta henkilöiltä. Havaintoja voi lähettää osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.

Täydennetty juttua su 26.5. kello 11.48: Poliisi ei ole vahvistanut, liittyykö huuto tapaukseen millään tavalla. MTV Uutisiin sekä muihin medioihin on välitetty viestejä, joiden mukaan 15-vuotias tyttö olisi lähetellyt viestejä sosiaalisessa mediassa vielä puolen yön jälkeen noin kello 0.30. Yhden viestin perusteella tyttö olisi ollut sisätiloissa. MTV Uutiset ei ole voinut vahvistaa viestien aitoutta.

Juttuun täydennetty 26.5. kello 17.08 tieto siitä, ettei poliisi usko mahdollisten huutojen liittyvän tapaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat