Kaverit löysivät 15-vuotiaan tytön kuolleena Valkeakosken metsästä – poliisi epäilee henkirikosta ja pyytää silminnäkijähavaintoja

Poliisi epäilee 15-vuotiaan tytön tulleen tapetuksi Pirkanmaan Valkeakoskella. Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Tyttö löytyi kuolleena läheisestä metsästä.

Tytöstä tehtiin katoamisilmoitus varhain lauantaiaamuna, sillä tyttö ei ollut palannut yöllä kotiinsa. Uhrin löysivät hänen kanssa iltaa viettäneet nuoret, jotka soittivat asiasta hätäkeskukseen, poliisi kertoo. Poliisi ei epäile uhrin löytäneitä nuoria rikoksesta.

Tapausta tutkitaan tappona, mutta tutkinnassa rikosnimike voi muuttua.

– Koska uhri on alaikäinen, pyydämme medialta ja kansalaisilta hienotunteisuutta asiaa käsiteltäessä, sanoo Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Jani Ortamala.

Ilta-Sanomien mukaan Naakan ja Laiskan kaupunginosien välisellä aluella on lauantaiaamuna ollut useita poliisipartioita, ja alue on eristetty poliisinauhoin. IS:n mukaan nuoren tytön ruumis löytyi tältä omakoti- ja rivitaloalueelta parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

– Paikalla oli ainakin 4–5 tavallista maijaa ja ainakin kaksi isoa tummaa pakettiautoa. Kyllä tämä karmii, koko ikänsä parinkymmenen tuhannen asukkaan kaupungissa asunut silminnäkijä kertoo IS:lle.

Poliisi ei tutkinnan turvaamiseksi tiedota asiasta tällä kertaa enempää. Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja Valkeakosken keskustassa, Jyräänmäen ja Naakan alueella perjantain sekä lauantain välisenä yönä noin kello 24–02 liikkuneilta henkilöiltä. Havaintoja voi lähettää osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja