Valaistus kuntoon – vältä yleiset virheet!

Valaistus on yksi sisustuksen päätekijöistä, mutta siihen kiinnitetään harvoin tarpeeksi huomiota. Pieniltä tuntuvat valaistusmokat voivat olla kohtalokkaita.

Harva tulee ajatelleeksi, kuinka tärkeä osa sisustusta valaistus on. Sisustussuunnittelija Milla Alftan painottaa, että valaistus on yksi sisustuksen päätekijöistä.

Oikeanlainen valaistus korostaa sisustuksen parhaita puolia sekä tekee asunnosta turvallisen, kun esimerkiksi portaat on oikein valaistu. Valaistussuunnitelma olisikin hyvä tehdä heti sisustusta suunnitellessa.

– Yleisiä mokia, mitä jonkun verran tehdään on, että suunnitellaan esimerkiksi valaistus, joka saattaa häikäistä. Tai sitten valitaan esimerkiksi liian pieni valaisin olohuoneeseen, Alftan kertoo.

Tämän hetken kuumin valaistustrendi on led-valaisimet, joiden suosio on yleistynyt viime aikoina. Led-lampuista on tullut aikaisempaa halvempia ja energiatehokkaampia ja niiden laatu on parantunut. Nykyisin esimerkiksi led-lamppujen valo on aikaisempaa luonnollisempi silmille.

Ledien jatkuva kehitys on nopeaa: lamput parantavat koko ajan valotehokkuuttaan ja pienenevät kooltaan. 

Kuinka sisustus vaikuttaa asunnon arvoon? Katso video:

Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lue myös:

    Uusimmat