Mainos

Valaisin Disco1969/Opinio 2004

Arkkitehti Anna-Maija Salo halusi vuonna 1969 saada kotiinsa kauniin Italialaisen design valaisimen. Korkea hinta hirvitti, joten nuori arkkitehtiopiskelija ryhtyi tuumasta toimeen ja suunnitteli Disco -valaisimen.

Moderni valaisin oli heti suosittu, mutta hintalappu pääsi jälleen vaikuttamaan asioihin, kun öljykriisi nosti tarvittavan raaka-aineen hinnan liian korkeaksi ja valmistus lopetettiin.

Vuonna 2004 unholaan vaipunut Disco päivitettiin tähän päivään ja valaisin sai nimen Opinio. Siinä missä Disco oli värikäs, on Opinio lähes näkymätön eteerisyydessään. Täysin kirkkaan mallin lisäksi vaihtoehtona on opaaleilla varjostimilla varustettu versio.

Opinio on ajaton muotoilultaan ja on hauskaa, että sai tulla uudelleen löydetyksi. Laserilla leikatut akryylikappaleet heijastavat valoa melkein aavemaisesti. On oikeastaan vaikeaa päättää kumpi on hauskempi, lähes näkymätön vai vähän näkyvämpi versio.

Designmuseon kokoelmiin kuuluvaa valaisinta valmistetaan kolmea eri korkeutta. Korkein on 140 cm ja sitä valmistetaan vain tilauksesta. Matalammat ovat sopivia pöydälle kolmenkymmenen kuuden ja lähes viidenkymmenen sentin korkuisina. Valaisin myydään pienessä pakkauksessa ja se on helppo koota itse. Sitä varten pakkauksesta löytyvät myös valkoiset hansikkaat. Eihän kukaan halua että näkymättömässä näkyy sormenjälkiä!

Teksti: Hanna Sumari

Kuvauksen valaisimet Opinio Helsinki

www.opinio.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.