Väkivallan kierre Helsingissä: Nyt antifasistit ja patriootit ottivat yhteen

Helsingin keskustassa aivan Kiasman kupeessa sattui lauantai-iltana joukkotappelu, kun kaupungin kaduilla partioivat "patriootit" ja heitä vastustavat "antifasistit" ottivat yhteen.

MIKÄ KATUPARTIO?

Kansallinen vastarinta -liike on koonnut pienehköjä katupartioita sen jälkeen, kun poliisi kertoi nuorisoryhmittymästä, joka on ryöstänyt ja pahoinpidellyt muita nuoria.

Poliisin mukaan löyhästi toisiinsa yhteydessä olevat nuorisoporukat ovat ryöstäneet ja pahoinpidelleet muita nuoria kesän ja syksyn aikana. Tapauksia on kirjattu yli 70.

Helsingin poliisilaitos on kirjannut asiasta rikosilmoituksen, mutta sillä ei ole tarkkaa tietoa, kumpi tappelun aloitti. Molemmilla osapuolilla on asiasta oma näkemys, josta he kertovat verkkosivuillaan.

Poliisi tietää, että tappelun toinen osapuoli on Kansallinen vastarinta -liikkeen "katupartio", mutta toisesta osapuolesta poliisilla ei ole täyttä varmuutta. Antifasistisella Takku.net-sivustolla kerrotaan, että toisena osapuolena olisi ollut ryhmä antifasisteja.

Komisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitokselta sanoo, että tappelupaikalla oli kaiken kaikkiaan muutamia kymmeniä ihmisiä, mutta poliisin onnistui estää iso yhteenotto.

– Poliisilla oli käynnissä tehostettu katuvalvonta keskustassa ja pari jalkapartiota huomasi tappelun alkavan. Poliisi joutui käyttämään jonkin verran pippurisumutetta, että porukka saatiin hajoamaan.

Roimun mukaan tappelun aikana heiteltiin pulloja ja poliisia pakoon juossut joukko jätti jälkeensä muun muassa metalliputkia.

– Poliisilla ei ole tiedossa, että vammoja olisi syntynyt. Varmasti joku on ehtinyt toista lyödä, mutta haavat on nuoltu ilman poliisille kertomista, Roimu arvioi.

Poliisi ei ottanut ketään kiinni heti tapahtuman jälkeen, mutta muutamien henkilöllisyys kirjattiin ylös.

Roimu toivoo, ettei vastaavia yhteenottoja enää synny. Hän myös korostaa, ettei katupartioille ole Helsingissä tarvetta.

– Poliisin puolesta haluan nostaa esiin, että yleisen järjestyksen ylläpitäminen on yksiselitteisesti poliisin tehtävä. Helsingin poliisi pystyy tämän tehtävän hoitamaan. Siihen on riittävät resurssit, eikä turvallisuutta valvomaan tarvita mitään vapaaehtoisjoukkoja.

Helsingin poliisista kerrotaan, että tilanne muita nuoria ryöstelevän ja pahoinpitelevän nuorisoporukan suhteen on rauhoittunut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja