Väkivahvasti mitaliotteluun edennyt Arvi Savolainen ihmetteli tuomarien yhtä päätöstä – ”Pitäisi vissiin olla vielä ylivoimaisempi”

Arvi Savolainen oli rauhallisen itsevarma edettyään 97-kiloisten painissa olympialapronssiotteluun. Keräilyottelu oli suomalaiselta vakuuttavaa tekemistä koko kuusiminuuttisen ajan.

Kirgisian Uzur Dzhuzupbekov taipui suomalaisen käsittelyssä lukemin 4-1. Savolainen sai ottelun alkupuolella kaksi pistettä, kun hän puolusti Dzhuzupbekovin hyökkäyksen ja pääsi taakse.

– Kaveri yritti riskillä väkisin saada pisteitä. Siinä kun olin hereillä, sain ilmasta kiinni sen verran hallitusti, että siitä hyvitettiin taaksemenon arvoisesti, Savolainen kertasi.

Suomalainen sai seuraavan pisteensä, kun kirgisialainen yritti haastaa tuomiota. Tilanne oli kuitenkin selkeä. Dzhuzupbekov haki alussa yllätystä, mutta Savolainen oli pystypainissa totutun vahva. Hän sai neljännen pisteensä, kun kirgisialainen komennettiin mattoon alle.

Toisen erän aikana Savolainen oli pystypainissa selkeästi parempi ja hallitsi, mutta kuten usein, hänet komennettiin mattoon alle. Siitä vastustaja sai ainoan pisteensä, eikä matossa ollut hädän päivää.

– Tuo on taas tuota, että pitäisi olla vissiin vielä ylivoimaisempi, vaikka olin kyllä omasta mielestä sen verran ylivoimainen, ettei tarvitse enää laittaa (mattoon). Tuomareiden linja on aina mikä on, eikä heidän päidensä sisään näe, Savolainen totesi.

Pronssiottelussa Savolainen saa vastaansa on Iranin Mohammadhadi Saravin. Savolainen voitti Saravin vuoden 2019 alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa toisella kierroksella. Savolainen voitti kisoissa kultaa, Saravi pronssia. Tänä kesänä iranilainen oli parempi.

– Nuorten MM-kisoissa kaveri teki jonkun hölmön virheen ja pääsin rokottamaan. Nyt (kesällä) oli kaverilla karsintakilpailu, hän oli varmasti vähän paremmin latautunut, kun itsellä oli pelkkä harjoituskilpailu. Toki se ei tuo oikeutta sille, että hävisin ennen täyttä aikaa. Uskon, että se ei ole koko totuus meidän välissä. Nyt kun molemmat ovat huippuiskussa ja on tiukka paikka, toivottavasti se kääntyy taas omaksi eduksi, Savolainen ennakoi iltaa.

– Ei hänelläkään pystyssä ole hirveästi mitään aseita, lähinnä mattopainiin hänen pistesuorituksensa keskittyvät.

Kiitokset Kuosmaselle

Kun Savolainen paini tiensä pronssiotteluun, katsomossa istui kädet puuskassa Elias Kuosmanen. Savolaisen kanssa vuosia 97-kiloisissa edustuspaikoista kamppaillut Kuosmanen teki kovan ratkaisun ja hankki paikan Tokioon raskaassa sarjassa, kun 97-kiloisten paikka oli Savolaisen käsissä.

Kuosmanen hävisi Tokiossa kaksi ottelua ja koki karvaalla tavalla 130-kiloisten vaatimustason. Kuosmasella on kuitenkin Savolaisenkin mitalisaumassa oma osansa. Siitä Savolainen antoi kiitokset.

– Molemmat sen tiedostavat, ettei tänne olisi ilman toisiamme päästy. Nyt kun Elias on enempi keskittynyt isompien kaverien kanssa painimiseen, niin kotisalilla on ollut vähemmän tiukkaa matsia tarjolla, Savolainen sanoi.

Painin mitaliottelut alkavat tänään kello 13.30 Suomen aikaa. Savolaisen ottelu on vuorossa viidentenä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja