Väki vähenee taas Tour de Skillä – ruotsalaistähdeltä suoraa puhetta tilanteesta

Tour de Ski -kiertueen osallistujalista harvenee edelleen ennen kiertueen neljättä kilpailua Davosissa.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi keskiviikkona, ettei Yhdysvaltain Ben Ogden starttaa iltapäivällä alkavaan sprinttikilpailuun. Ogden hiihti kiertueen avanneessa Toblachin sprintissä kolmanneksi ja kymmenen kilometrin kisassa yhdeksäs, mutta putosi kilpailun kärkitiloilta sijalle 33 takaa-ajokilpailussa maanantaina.

FIS kertoi myös Saksan Pia Finkin ja Norjan Silje Theodorsenin luopuvan kello 15.30 Suomen aikaa alkavasta vapaan hiihtotavan sprinttikilpailusta.

Ruotsin Maja Dahlqvist kertoi Expressenille, ettei hän jatka kiertuetta Davosia pidemmälle. Hän aikoo hiihtää sprintin, harkitsee vielä torstain takaa-ajoa, muttei jatka kiertuetta sen pidemmälle.

– En jatka kiertuetta loppuun, Dahlqvist vahvisti.

– Kyse on vain siitä, hiihdänkö enää vain sprintin vai sen lisäksi vielä yhden takaa-ajon. Ei ole kiva kamppailla jostain sijasta 30.

Fink keskeytti Tour de Skin kokonaiskilpailun sijalta 22, Theodorsen sijalta 26.

Dahlqvist on ennen sprinttiä 29:s ja Skistad 49:s.

FIS muistutti keskiviikkona, että perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin takaa-ajo hiihdetään torstaina sprintin tulosten mukaisessa lähtöjärjestyksessä. Lähtöjärjestys määräytyy sprintin aika-ajon ja sprinttimenestyksen perusteella jaettavien bonussekuntien mukaan.

Sprintin voittaja ei siis välttämättä starttaa takaa-ajoon ensimmäisenä.

Lue myös:

    Uusimmat