Jessie Digginsin sanat päätyivät televisiolähetykseen – selitti tilannetta kisan jälkeen: "En uskonut sen kuuluvan"

Yhdysvaltojen Jessie Digginsin juttelu itselleen hämmästytti televisiokatsojia maanantain 20 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailussa. Diggins hiihti ylivoimaiseen voittoon, vaikka lämmittelylenkin kaatuminen painoi mieltä. 

Seitsemän sekunnin johdossa takaa-ajoon lähtenyt Diggins karkasi omille teilleen ja vei voiton 46,5 sekuntia ennen Saksan Victoria Carlia. 

Vaikka Digginsin meno oli ylivertaista, vaikutti lämmittelyn raju kaatuminen hänen suoritukseensa. Expressen kertoo Digginsin tsempanneen itseään kesken kisan. Sanat tallentuivat televisiolähetykseen.

Pystyn tähän, Diggins toisteli itselleen moneen kertaan kiitäessään ladulla.

Kilpailun jälkeen hämmästynyt Diggins selitti jutusteluaan juuri lämmittelyn kaatumisella.

En uskonut sen kuuluvan, Diggins totesi Expressenin mukaan.

Mutta olin todella järkyttynyt lämmittelyn kaatumisesta. Siitä syystä toistelin itselleni, että pystyn siihen, että en kaatuisi.

Kokonaisuutena Digginsin kisa meni suunnitelmien mukaisesti.

– Se oli todella rankkaa. Lähdin kovaa liikkeelle ja jatkoin niin pitkään kuin pystyin. Taktiikka oli hiihtää kovaa ja olla maalissa kaikkeni antaneena.

Maanantain ylivoima toi Digginsille mainiota asetelmat Tour de Skin seuraavaan osakilpailuun. Kilpa jatkuu Sveitsin Davosissa, jossa ohjelmassa ovat sprintit. Digginsin johto Carliin on 47 sekuntia. Ruotsin Linn Svahn ja Jonna Sundling ovat seuraavina 48 sekunnin päässä. Paras suomalainen, Kerttu Niskanen on seitsemäntenä 53 sekuntia kärjestä.

Lue myös:

    Uusimmat