Vaivaako pahanhajuinen hengitys? Nämä ruoat auttavat

Pahanhajuinen aamuhengitys on ongelma suurimmalle osalle ihmisistä, mutta entä jos haju on jatkuva vaiva? Tutustu ruokiin, joiden uskotaan auttavan suun raikastamisessa.

Olitpa sitten huolissasi siitä, että heräät hengitys haisten tai siitä, että pahanhajuinen hengitys muuttuu tunti tunnilta pahemmaksi päivän mittaan, epämiellyttävä haju voi olla monista eri tekijöistä, kuten vääränlaisesta ruoasta, johtuva sivuoire. Purkkapala saattaa helpottaa tilannetta, mutta vaikutus on vain lyhytaikainen.

On olemassa ruokia, jotka ehkäisevät pahanhajuista hengitystä. On varmaan ilmiselvää, että esimerkiksi valkosipuli pahentaa hajua, mutta ehkä niin yleisessä tiedossa ei ole se, että myös tärkkelys, jalostetut elintarvikkeet ja karkit saavat hengityksen hajun pahentumaan. Tämä johtuu siitä, että ne lisäävät plakin muodostumista hampaissa.

On myös ruokia, jotka auttavat hengitystä tuoksumaan paremmalta. Testaa seuraavia!

Fenkolinsiemenet

Fenkolinsiemenet ovat Intiassa tunnettu tapa parantaa pahanhajuista hengitystä. Ne auttavat neutralisoimaan pahoja hajuja ja edistävät ruoansulatusta. Fenkolinsiemenet myös lisäävät syljeneritystä, mikä puolestaan puhdistaa suun bakteereista. Fenkolin öljyissä on antibakteerisia ominaisuuksia, joten ne tuhoavat haisevaa hengitystä aiheuttavia pöpöjä.

Vihreä tee

Vihreässä teessä on paljon polyfenoleja eli antioksidantteja, jotka tuhoavat bakteerikasvustoa ja auttavat vähentämään rikkiyhdisteitä. Vihreä tee on hyvä yleisestikin hammasterveydelle, mutta valitettavasti se voi myös värjätä hampaat.

Omenat

Omenat ovat erityisen hyviä pitämään suuhygienian kunnossa, suurelta osin niiden luonnollisten, puhdistavien ominaisuuksien takia. Kun puraiset omenaa, työnnät samalla plakkia pois hampaistasi ja hävität samalla ruoan, joka saattaisi aiheuttaa bakteereja ikeniin ja hampaisiin.

Vihreät lehtivihannekset

Peukalosääntönä voidaan pitää, että ruoan ollessa hyvää yleisterveydellesi, on se hyvää myös suusi terveydelle. Vihreät lehtivihannekset, kuten pinaatti, lehtisalaatti ja kaali ovat hyviä kummallekin. Ne pitävät sisäisen pH-arvosi tasapainoisena ja emästasot alhaisina. Tämä auttaa estämään suun kuivumista, joka on yksi pahanhajuisen hengityksen syistä.

Vihreissä lehtivihanneksissa on myös paljon klorofylliä, joka toimii luonnollisena raikastajana.

Probioottinen jogurtti

Probioottinen jogurtti tekee hyvää ruoansulatukselle. Sitä kautta se on myös tehokas pahan hajun neutraloija. Jogurtti, joka sisältää probiootteja, madaltaa hajuja aiheuttavia rikkiyhdisteitä. Jogurtin D-vitamiini puolestaan auttaa tuhoamaan suun bakteereja.

Vesi

On erittäin tärkeää pysyä nesteytettynä, mikäli haluaa suun pysyvän hajuttomana. Kuiva suu luo bakteereille mieluisan kasvuympäristön. Vesi myös edistää syljeneritystä, joka taas puhdistaa suun ruoanjämistä ja bakteereista.

Persilja ja basilika

Persilja ja basilika ovat täynnä klorofylliä, luonnon omaa raikastajaa.

Marjat, melonit ja sitrushedelmät

Mansikoissa, kuten muissakin hedelmissä ja marjoissa, on paljon nestettä, joten ne ehkäisevät suun kuivumista. Niissä on myös runsaasti C-vitamiinia, joten ne luovat epämiellyttävät olosuhteet bakteereille ja muille pöpöille. Lisäksi C-vitamiini nopeuttaa suun paranemisprosessia ja parantaa immuunijärjestelmää.

Inkivääri

Inkivääri on ikivanha apukeino ärtyneelle vatsalle, joka voi olla syynä pahanhajuiseen hengitykseen. Inkiväärillä on myös taipumusta neutraloida pahoja hajuja.


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja