Väite: SM-liigatähti sekosi – hyökkäsi isänsä kimppuun, seuraukset olivat ikävät

Lahden Pelicansia nykyisin edustava jääkiekkomaalivahti Patrik Bartosak on jälleen ongelmissa. Bartosakin isä kertoo poikansa hyökänneen kimppuunsa ikävin seurauksin.

Väitetty tuore välikohtaus tapahtui lauantaina 4. kesäkuuta silminnäkijöiden edessä Tshekin Ostrava-Hermanicessa, jolloin tshekkimaalivahti Patrik Bartosakin isä Dusan Bartosak oli lapsenvahtina Patrikin luona. Dusan kertoo tshekkiläisen urheilusivusto iSport.cz:n haastattelussa peräänkuuluttaneensa Patrikille, että tämä on vastuussa kahdesta lapsestaan ja vaimostaan ja tämän tulisi käyttäytyä sen mukaisesti. 

– Älä käyttäydy moukkamaisesti ja kulje joka päivä aineiden vaikutuksen alaisena, Dusan Bartosak sanoo opastaneensa päihdeongelmissa ollutta maalivahtipoikaansa.

Dusan kertoo, että Patrik oli tällöin tarttunut häntä kurkusta, raahannut häntä ja lyönyt häntä päin naapurin ovea. Dusan sanoo olleensa välikohtauksen jälkeen työkyvytön.

Dusan ei pysty varmistamaan, oliko Patrik ollut tapahtumahetkellä päihteiden vaikutuksen alaisena. Tapaus on siirtynyt virkavallan tutkittavaksi.

– Ilmoitin asiasta poliisille, koska kerta ei ollut ensimmäinen, Dusan Bartosak sanoo.

Dusan kokee, että hän olisi vastuullinen, jos Patrik tekisi tulevaisuudessa jotain vielä pahempaa.

– En halua tällaista enää.

Aiempia tapauksia

Bartosakilla on ennestään tuomio perheväkivallasta – hän oli vuonna 2015 kuristanut ja uhkaillut tyttöystäväänsä Yhdysvalloissa. Bartosak oli tuolloin Los Angeles Kingsin organisaatiossa, mutta hänet erotettiin tapauksen tultua julkisuuteen.

Vuonna 2019 Bartosak puolestaan kärähti rattijuopumuksesta kotimaassaan. 

– Jouduin henkilökohtaisiin ongelmiin, jotka pakottivat minut laittamaan urheilu-urani tauolle. Kärsin mielenterveysongelmista, joita käsittelen valitettavasti alkoholin avulla. Olen tietoinen tilanteestani, olen hakenut apua asiantuntijoilta ja menen hoitoon, Bartosak sanoi tuolloin.

Isä-Dusanin mukaan Patrik Bartosak on tehnyt useita fyysisiä hyökkäyksiä, joista ovat hänen lisäkseen kärsineet muut perheenjäsenet sekä maalivahdin joukkuekaverit. 

Päivänä, jolloin väitetty tuore välikohtaus tapahtui, Patrik oli Dusanin mukaan huutanut, ettei Dusan olisi mikään selittämään hänelle kuinka käyttäytyä, koska hän oli lyönyt tätä lapsuudessa.

Isä kuitenkin kiistää tämän.

– Potaskaa. En ole koskaan lyönyt häntä nyrkein. 

Arvoturnauksia Tshekin maajoukkueessa

Bartosak siirtyi Pelicansiin kaudeksi 2020–21 ja palasi lahtelaisseuraan helmikuussa 2022 pelattuaan alkukauden KHL:n Amur Habarovskissa. Bartosakin on määrä jatkaa Pelicansissa tulevallakin sesongilla.

Bartosak on edustanut Tshekin A-maajoukkuetta arvokisatasolla olympialaisissa 2018 ja 2022 sekä MM-kisoissa 2019.

Lue myös:

    Uusimmat