Vaimo elvytti aviomiestään 30 minuuttia odottaessaan apua: "Hän ei saanut kuolla ja siinä se"

Geraldine O'Reilly Bolger pelasti aviomiehensä hengen elvytystaitojensa avulla.

Irlannissa asuva Geraldine O'Reilly Bolger pelasti aviomiehensä hengen odottaessaan ammattiapua. Geraldine elvytti miestään puolen tunnin ajan, koska ei aikonut antaa tämän kuolla, kertoo irlantilainen Independent.

Tapaus sattui kesällä 2017. Geraldine kiinnitti keskiyöllä huomiota miehensä Derekin outoihin hengitysääniin. Geraldine tönäisi miestä ja kysyi, voiko tämä hyvin, mutta mies ei vastannut. Hän ei reagoinut minkäänlaisiin herätysyrityksiin.

Geraldine kiskoi miehen sängystä ja alkoi elvyttää

Geraldine nousi ylös ja soitti ambulanssin. Hän uskoi miehensä saaneen sydäninfarktin.

– Kun olin katsonut Derekiä, hän oli purppuran ja mustan värinen, ja pupillit olivat laajentuneet, ne tuijottivat ylös ja vasemmalle, Geraldine sanoo.

Hätäkeskus ohjeisti Geraldinea siirtämään miehen kovalle alustalle. Geraldine kiskoi miehen sängystä lattialle ja alkoi elvyttää häntä.

– Ensimmäisellä painalluksella kuulin rusauksen. Tiesin, että olin murtanut rustoa, mutta ajattelin, että se on hyvä, olen oikeassa paikassa ja painan tarpeeksi kovaa, hoitajana työskentelevä Geraldine kuvaa.

"Varmistin, että happi kulki edelleen aivoihin asti"

Hätäkeskustyöntekijä kannusti Geraldinea, joka jatkoi vimmaista elvytystä puolen tunnin ajan.

– Varmistin, että happi kulki edelleen aivoihin asti. Hän ei saanut kuolla ja siinä se, Geraldine kuvaa.

Lopulta hoitohenkilökunta saapui paikalle ja jatkoi elvytystoimia – tuloksetta. Geraldine odotti alakerrassa, kun ensihoitaja tuli kertomaan hänelle, että "kaikki oli tehty".

– Tajusin, että he aikovat lopettaa. Osoitin portaisiin ja sanoin "menemme takaisin tuonne ja jatkamme, jatkamme, jatkamme". Lääkäri jatkoi elvytystä, Geraldine muistaa.

Sinnikkyys kannatti: 15 minuuttia myöhemmin Derek palasi henkiin.

Derek toipui täysin

Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä Derek toipui. Mies ei muista koettelemuksestaan mitään.

Derek oli "poissa" tästä maailmasta kokonaisen tunnin ajan, ja Geraldinen elvytystekniikka luultavasti pelasti hänet ja varmisti hänen selviytymisensä. Nyt pari toivoisi elvytyskoulutusta jokaiseen kouluun.

– Se ei ole kuten elokuvissa tai televisiossa. Se on rankkaa eikä tuo ihmistä takaisin 30 sekunnissa, mutta se toimii, ja jokaiselle pitäisi antaa mahdollisuus oppia elvyttämään, koulusta alkaen, Derek kommentoi.

***

1:16

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja