Yksin asuva nainen sai halvauksen – videopuhelu pelasti hengen: "Huomasin FaceTimen avulla, että hänen kasvonsa roikkuivat"

Opokua Kwapong oli siskonsa kanssa puhelimessa, kun hänen halvauskohtauksensa oireet alkoivat. Videoyhteys pelasti naisen hengen.

Opokua Kwapong asuu yksin New Yorkissa. Perhe kuitenkin onnistui pelastamaan hänen henkensä – kiitos iPhonen FaceTime-videopuhelun!

Nainen ei itse tajunnut tilanteensa vakavuutta

Kwapong oli siskonsa Adumea Sapongin kanssa puhelimessa, kun Englannissa asuva sisko havaitsi Kwapongin puheen sammaltavan. Kwapong myös näytti siskon mielestä oudolta, kertoo BBC.

Kwapong, 58, ei itse tajunnut tilanteensa vakavuutta. Hän ei aluksi uskonut minkään olevan vialla, vaikka olikin valitellut siskolleen kävelemisen vaikeutta ja väsymystä.

– Sanoin "ehkä sinun pitäisi ottaa vähän aspiriinia". Hän yritti nostaa vesilasin, eikä kyennyt siihen. Sitten huomasin FaceTime-videopuhelun avulla, että hänen kasvonsa roikkuivat, Sapong sanoo.

"Ei ole epäilystäkään siitä, että FaceTime pelasti henkeni"

Sapong käski siskonsa soittaa apua, mutta tämä syytti häntä "hössöttämisestä".

– Otin ryhmäpuheluna mukaan toisen siskoni, joka on lääkäri, ja hän kuuli myös (Kwapongin) puheen ja pystyi havaitsemaan, että puhe oli puuroutuvaa. Me molemmat käskimme hänen soittaa heti apua.

Onnekseen Kwapong totteli: hänen aivoistaan löytyi sairaalassa verihyytymä. Kwapongin kehon vasen puoli halvaantui.

– Ei ole epäilystäkään siitä, että FaceTime pelasti henkeni. Jos siskoni ei olisi huomannut, että jokin on vialla, asiat olisivat voineet mennä aivan toisin, Kwapong sanoo.

Nyt teknologia auttaa Kwapongia elämään elämäänsä aktiivisesti.

Lähde: Bbc.com

***

0:56

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja