Vaihtelua arkeen uusilla liharesepteillä – nappaa vinkit!

Arkena moni tarttuu kiireen ja rutiinien keskellä tuttuihin resepteihin, kun ruokaa on tarkoitus valmistaa mahdollisimman nopeasti. Arkiruokaan voi kuitenkin löytyä kaivattua twistiä kokeilemalla uusia reseptejä, jotka on helppo toteuttaa!

Moni kaipaa vaihtelua tuttuihin arkiresepteihin, mutta aikaa saattaa olla vaikea löytää kiireen keskellä. Tarjolla on kuitenkin paljon myös arkisia reseptejä, jotka eivät vie tuttuja reseptejä enempää aikaa tai vaivaa. Poimi vinkit siihen, kuinka tuttujen arkiruokien rinnalle on helppo loihtia hieman perinteisistä ruokalajeista poikkeavia herkkuja pikaisesti!

Marokkolaiset lihapullat

Lihapullat ovat suosittua arkiruokaa ja tutun reseptin sijaan voi olla virkistävää kokeilla lihapullia marokkolaiseen tapaan. Reseptin salaisuus piilee mausteissa: korianteri, juustokumina, neilikka sekä kardemumma tuovat tuttuun lihapullataikinaan mukavaa twistiä.

Pesto-mozzarella-lihapullat

Pestolla maustetut lihapullat tuovat niin ikään vaihtelua arkeen. Lihapullat voi tarjoilla vaikkapa perunasoseen kanssa, mutta pesto-mozzarella-lihapullat maistuvat myös cocktailpyöryköinä esimerkiksi illanistujaisissa.

Uuniperuna kinkkutäytteellä

Harva valmistaa uuniperunoita arkiruoaksi, mutta uunissa itsekseen kypsyvät perunat ovat mitä parhain arkiherkku. Kun perunat valitsee huolella ja täytteen valmistamiseen varaa tovin aikaa, on arkista ruoanlaittoa helppo piristää uuniperunoiden muodossa. Kannattaa pitää myös mielessä, että omena tai päärynä tuo reseptiin kaivattua kirpeyttä.

Possu-nuudeliwokki

Rypsiporsaan maustamaton lihasuikale kypsyy nopeasti ja tästä syystä suikaleet ovatkin mitä parhain pikaisesti valmistuvan arkiruoan raaka-aine. Itämaista muistuttava nuudeliwokki on helppo valmistaa ja ruoan voi maustaa oman maun mukaan rohkeasti tai vähemmän rohkeasti chilillä.

Kinkkupasta

Perinteisen jauhelihakastikkeen sijaan arkista pastaa kannattaa valmistaa vaihtelun vuoksi myös kinkusta. Kun kinkun ostaa valmiiksi suikaloituna, vie ruoanlaitto jopa vähemmän aikaa kuin perinteisen bolognesekastikkeen valmistus.

Pippuripihvit ja pinaattirisotto

Kunnon pihvin kanssa monella on tapana tarjoilla perunoita. Tuttuun ruokaan saa kuitenkin yllättävän paljon vaihtelua kokeilemalla pihvien seurana hieman vieraampia lisukkeita. Terveellinen pinaatti on tutustumisen arvoinen kasvis.

Sieni- ja juustotäytteiset porsaan fileepihvit

Perinteisiin pihveihin voi hakea twistiä myös täyttämällä. Sienillä ja juustolla pihvit on äärimmäisen helppo ja nopea täyttää – ja fileepihvit saavat aivan uudenlaista luonnetta maukkaasta täytteestä.

Kiinalainen porsaanlihakastike

Itämaisten makujen ystäville myös kiinalainen porsaanlihakastike on sopivaa arkiruokaa. Reseptissä on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että mausteita on riittävästi, jotta suomalaisille hieman vieraammat maut pääsisivät oikeuksiinsa. Kastikkeen voi tarjota oman maun mukaan joko nuudelien tai riisin seurana.

Uunilenkki ja paahdetut kasvikset

Perinteinen uunimakkara on monessa taloudessa unohdettu herkku. Arkiruokailun piristämiseksi on hyvä pitää mielessä, että perinteisten perunoiden sijaan uunilenkin seurana sopii herkutella myös kauden kasviksilla ja juureksilla.

Meetvurstipasta

Meetwursti on tuttu monesta suomalaisesta aamupalapöydästä, mutta harva tulee ajatelleeksi, kuinka helppoa meetwurstia on hyödyntää ruoanlaitossa muutenkin. Pastaruokaan suolainen meetvursti sopii yllättävän hyvin.

Lue myös:

Lähde: Hookoo.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja