Vaatesuunnittelija Teuvo Loman: Keski-ikäinenkin saa pukeutua minihameeseen

Ikäajattelu on pukeutumisessa menneen talven lumia. Keski-ikäinen nainen saa pukeutua minihameeseen, tähtistylisti Teuvo Loman sanoo.

Värit ovat tämän kesän mieleenpainuvin tyylijuttu, vaatesuunnittelija Teuvo Loman kertoo. Räväköistä asuista tunnettu mies haluaisi nähdä etenkin suomalaismiesten päällä enemmän värikylläisiä vaatteita.

Magnum Helsingin avajaisissa kumppaninsa Niko Heleniuksen kanssa edustanut Loman näytti mallia kesän trendipukeutumisesta. Pariskunnalla oli päällään pinkit puvuntakit. Miehet erottautuivat toisistaan vain t-paidan värillä: Lomanilla oli allaan musta t-paita, Heleniuksella valkoinen.

Väreillä on Lomanin mukaan helppoa kertoa omista tunnelmista. Lisäksi ne antavat energiaa.

– Keltainen on oma voimavärini. Keltaiset farkut ovat tosi kova juttu ja niitä minulla löytyy monenlaisia, Loman sanoo.

Kiinnitä huomiota vartalotyyppiin

Lomanin mielestä entisajoilta tuttu tapa ajatella pukeutumista ikäsidonnaisena asiana, on menneen talven lumia.

– Vielä 20–30 vuotta sitten 50-vuotiaita pidettiin mummoikäisinä ja silloin myös pukeuduttiin pliseerattuun hameeseen ja huiviin. Ikäajattelu on kuitenkin taaksejäänyttä elämää. Itseään voi toteuttaa erilaisilla vaatteilla ja väreillä.

Ikää enemmän Loman suosittelee kiinnittämään huomiota vartalotyyppiin. Pullean kannattaa valita vartaloa imartelevia asuja, eikä ahtaa itseään vaikkapa liian pieneen t-paitaan. Ikääntynytkin nainen voi pukeutua kaikin mokomin minihameeseen, jos vartalo sen sallii.

– Meillä on paljon keski-ikäisiä naisia, joilla on upeat sääret. En esimerkiksi voisi ikinä kuvitella Einiä polvimittaisessa hameessa, hän näyttäisi siinä tantalta. Aira Samulinillekin sopii paremmin minihame, Loman sanoo.

– Ei kannata tehdä itsestään vanhemman näköistä ja tylsää, Loman rohkaisee.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Katri Koskinen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja