Mainos

Vaatemerkit siirtyvät sisustamaan

H&M Home avaa ensimmäisen Suomen myymälänsä tänään Helsinkiin. Suositut vaatemerkit siirtyvät yhä enemmän myös sisustuspuolelle. Tuotteita voi olla vaikea löytää vielä Suomesta, mutta Internet laajentaa ostoskoria.

– Haluamme avata yhden Home-liikkeen jokaiseen maahan, johon myymme Internetin kautta tuotteita, H&M Homen johtaja Maria Lindblom kertoo.

Kahden viikon päästä avautuu seuraava myymälä Kööpenhaminaan, Suomeen uusia myymälöitä ei ole tällä hetkellä suunnitteilla.

Asiointi liikkeessä on hieman erilainen, kuin mihin olemme tottuneet. Tuotteista on esillä vain näytekappaleet ja ostokset kerätään pieninä magneetteina tarjottimelle. Kassalle mentäessä tuotteet tuodaan asiakkaalle takahuoneesta.

- Näin liike pysyy siistimpänä, Lindblom kertoo.

Sama tyyli ympäri maailmaa

Mikäli Lindblomia on uskominen, ensi syksyn sisustuksemme hakee inspiraatiota Pariisin kaduilta ja menneiden vuosien Amerikasta

– Pariisin show-maailma ja 1920-luku innoittavat meitä. Myös vanhan ajan Amerikan teollisuus ja apteekit ovat yksi teema, joten tarjolla on paljon myös käsittelemättömiä materiaaleja ja tekstikuvioita. Itse pidän erityisesti tästä tyylistä.

Lindblom ei ole käynyt suomalaisessa kodissa, mutta ei usko sen eroavan paljoakaan ruotsalaisesta.

– Kaikki on nykyään hyvin samanlaista niin sisustuksessa kuin muodissakin, koska tieto kulkee niin nopeasti. Toisin oli 10-15 vuotta sitten. Nyt saman malliston voi tuoda jokaiseen maahan, jossa toimimme, hän toteaa.

Omaa kotiaan Lindblom sisustaa vanhaa ja uutta yhdistellen. Hän suosii valkoista ja rakastaa raikkaita elementtejä ja materiaaleja. Huonekalut ovat uusia, mutta kirpputorit ovat sydäntä lähellä, joten ajan patinoimia esineitä on paljon.

– Norassa, noin 2-3 tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta on kesäisin aivan upea kirpputori, joka toimii minulle todellisena inspiraationlähteenä. Suosittelen sitä lämpimästi, mikäli satutte Ruotsiin.

H&M Home avaa ovensa tänään 12.8.2010 osoitteessa Aleksanterinkatu 48, Helsinki

Kuka muu myy sisustustuotteita vaatteiden ohessa?

 • Gant
 • Esprit Home
 • Zara Home
 • Benetton Home
 • Calvin Klein Home

(MTV3)

Kuvat: H&M

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.