Uutuusravintolan hurja sääriski: Lämmintä ruokaa vain auringon paistaessa – sateella suljettu!

Auringon porottaessa kausiravintola Lapin Kulta Solar Kitchen -aurinkokeittiössä tehdään kaikenlaisia ruokia aina keitoista leivonnaisiin. Pilvien ilmaantuessa taivaalle ravintola tarjoilee kypsentämättömiä ruokia, kuten täyteläisiä salaatteja. Sateella ravintola on suljettu.

Auringon voimalla toimiva Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant aukeaa keskiviikkona 7.8. klo 11.00 Helsingin Teurastamolla. Keittiön perustan muodostavat suomalaiset raaka-aineet, aurinkokypsennyksen rauhallinen, herkkä tahti sekä luova keittiötaito. Ravintolassa päivänvalon näkevät sekä suomalaisen keittiön klassikot että täysin uudet luomukset.

Ulkoilmaravintola tarjoaa kiinnostavia lounaita: menusta vastaa iso joukko ruokakulttuurin edelläkävijöitä, jotka kokoontuvat Antto Melasniemen johdolla ideoimaan ja luomaan raikasta uutta suomalaista keittiötä.

Vierailemassa ovat ainakin Chef & Sommelierin puhdasta ruokafilosofiaa noudattava keittiömestari Sasu Laukkonen, maailman parhaaksi valitusta ravintola Nomasta oppinsa saanut keittiömestari Ville Rainio sekä Makuja-keittiöstä tuttu ja PRO2013-gaalassa vuoden keittiömestariksi valittu Tero Mäntykangas. Myös kaupunkikalastaja Pekka Toivonen opastaa hauenkäsittelyn saloihin ja intohimoiset sieniharrastajat Petri Salmela ja Saimi Nousiainen jakavat ravintolan vieraille sienitietouttaan ja -osaamistaan.

Aurinkokeittiö on vieraillut aiemmin Japanissa ja Alaskassa

Lapin Kullan, Martí Guixén ja Antto Melasniemen yhteisprojekti Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant avasi ovensa ensimmäisen kerran Milanon designviikolla huhtikuussa 2011 ja saavutti heti suuren kansainvälisen huomion. Ravintola vieraili sittemmin ympäri Suomea, ja se kutsuttiin vierailemaan myös muun muassa Japaniin ja Alaskaan.

Lapin Kulta Solar Kitchen on ehdolla myös maailman tärkeimmäksi muotoilukilpailuksi tituleeratussa INDEX Award -designkilpailussa. Suomessa se palkittiin Vuoden Huiput -kilpailun kultahuipulla. Kesän 2013 ravintolan rakennustyöt alkavat elokuun alussa ja avajaisia edeltäen tullaan järjestämään kaikille avoin aurinkokeittiön rakennusworkshop perjantaina 2.8.2013 klo 14 alkaen.

Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant palvelee Helsingin Teurastamolla, Työpajankatu 2, ajalla 7.8.—20.8. klo 11—15. Sateella ravintola on suljettu. Ravintola on kaikille avoin ja lounaan hinta on 9,30 €. Aukiolosta ilmoitetaan päivittäin klo 10 mennessä ravintolanFacebook-sivulla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat