Uutuuskirjasta paljastuu erikoisen tuliaislahjan taustat: Miksi Sipilä antoi Macronille lahjaksi RoPS:n pelipaidan ja miten Helena Petäistö liittyy asiaan?

Kirjailija Risto Uimonen kertoo Juha Sipilän pääministerikaudesta kertovassa kirjassaan mielenkiintoisen tarinan Sipilän ja Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tapaamisesta.

Ranskan Macron Helena Petäistön silmin 10:00
Näin MTV Uutisten toimittajakonkari Helena Petäistö ja suuri frankofiili näkee Emmanuel Macronin. Katso haastattelu!

Sipilä ja Macron tapasivat syyskuun lopulla 2017 Pariisissa ja Macronia kiinnosti esimerkiksi Suomessa tehty kilpailukykysopimus. Sipilä antoi Macronille tuliaislahjaksi jalkapallojoukkue Rovaniemen Palloseuran RoPS:n pelipaidan. Macron vaikutti tyytyväiseltä lahjaansa ja otti sen mukaan tiedotustilaisuuteen.

Suomessa pohdittiin, miksi lahjaksi annettiin juuri rovaniemeläisen jalkapalloseuran paita eikä esimerkiksi Kempeleen Kirin pesäpallojoukkueen paitaa.

Macron keräilee pelipaitoja

RoPS:n pelipaidan lahjoittaminen oli kirjan mukaan MTV:n entisen Ranskan-kirjeenvaihtajan, toimittaja Helena Petäistön idea, jota hän kehitteli yhdessä jalkapalloa hyvin tuntevan kirjailijan Lasse Lehtisen kanssa.

Petäistö tiesi Macronin keräilevän jalkapallojoukkueiden pelipaitoja ja arveli, ettei tällä varmastikaan ollut kokoelmissaan maailman pohjoisimman liigajoukkueen pelipaitaa.

Petäistö ehdotti ideaa Sipilälle, jonka hän tunsi entuudestaan. Uimosen kirjan mukaan sinivalkoinen pelipaita laitettiin Rovaniemellä yöjunaan, ja se ehti aamuksi Sipilälle ennen kuin hän nousi koneeseen kohti Pariisia.

Lue myös:

    Uusimmat