Mainos

Uutta tietoa lapsiaan kiduttaneista kauhuvanhemmista: Piiraita nälkää näkevien lasten eteen – mutta lapset eivät ylettyneet niihin

2:44

Yhdysvalloissa kalifornialaispariskunta, jonka epäillään pitäneen 13:a lastaan vangittuina kodissaan, on kiistänyt syyllisyytensä.

Muiden muassa The New York Times ja Independent kertovat perheen eristäytyneestä elämästä. Vanhempia syytetään muun muassa kidutuksesta ja hyväksikäytöstä. Tämän hetken tietojen mukaan vanhemmat kiduttivat aliravittuja lapsiaan muun muassa asettelemalla ruokaa näiden eteen, mutta kuitenkin niin kauas, että lapsilla ei ollut mahdollisuutta päästä ravintoon käsiksi. 

Elämää varjoissa. Näin voisi kuvailla Turpinin perheen 13 lapsen elämää.

The New York Timesin mukaan vanhemmat pakottivat lapsensa valvomaan yöt ja nukkumaan päivät. Lapsille annetut ruoka-annokset olivat niukkoja ja ne annettiin lapsille tiukan aikataulun mukaan.

Talosta löytyneitä lapsia on kuvailtu pahoin aliravituiksi. Esimerkiksi perheen vanhin, 29-vuotias tytär painoi alle 40 kiloa. Perheen pienin 2-vuotias on tämän hetkisten tietojen mukaan ainoa, jossa ei ole hyväksikäytön tai kidutuksen jälkiä.

Myös lasten kognitiivisissa kyvyissä on mediatietojen mukaan suuria puutteita. Poliisien saapuessa taloon useat lapset eivät esimerkiksi käsittäneet, mikä tai kuka poliisi on.

– Heiltä puuttuvat täysin perustiedot elämästä, syyttäjä Mike Hestrin sanoo The New York Timesin haastattelussa.  

Vain kerran vuodessa pesulle 

Mediatietojen mukaan lapset saivat peseytyä kunnolla ainoastaan kerran vuodessa. Lapsia myös rangaistiin “veden kanssa leikkimisestä”, jos he pesivät kätensä juoksevan veden alla. Rangaistuksena heidät sidottiin vuoteisiinsa. Rangaistukset saattoivat kestää viikoista kuukausiin.

– Heitä ei usein vapautettu siteistä edes vessaan.

Mediatietojen mukaan vanhempien toiminta oli jatkunut vuosien ajan. Vanhempien rangaistuskeinot kovenivat, kun yksi lapsista pakeni perheen asuessa vielä Texasissa. Mukaan tulivat tässä kohtaa ketjut ja munalukot.

Lapset eivät olleet koskaan käyneet hammaslääkärissä. Viimeksi he olivat käyneet lääkärissä neljä vuotta sitten.

Perhe muutti Kaliforniaan vuonna 2010, jossa kauhuteot jatkuivat. 

Fyysisten rangaistusten lisäksi vanhemmat sijoittivat lasten lähelle piiraita. Ruoka oli kuitenkin sijoitettu niin, että lapsilla ei ollut mahdollista päästä ravintoon käsiksi.

Lapset eivät saaneet leikkiä kotona. Talosta löytyi kuitenkin avaamattomia lelupaketteja, jotka niin ikään oli sijoitettu lasten lähettyville.  

Mediatietojen mukaan ainut aktiviteetti, jota he saivat harjoittaa oli päiväkirjojen kirjoittaminen. 

Poika etsi roskiksesta ruokaa

Useat naapurit ovat kertoneet eri medioille, että perhettä ei juuri näkynyt naapurustossa. Perheen koti oli rekisteröity kotikouluksi, joten lapset eivät myöskään liikkuneet muualla kodin ulkopuolella.

Naapurit ovat kuvailleet, että perhe piti valoja päällä yötä. Yksi naapuri kuitenkin kertoo havainnoistaan, jota hän ei aikanaan osannut pitää merkittävänä. Muutaman vuoden naapurustossa asunut Kimberly Milligan kertoo tapauksesta, kun hän oli poikansa kanssa illalla ulkona.

– Mitä tuo tekee roska-astialla? Milliganin poika kysyi.

Roska-astialla oli yksi Turpinien kolmesta pojasta.

Nyt muiden naapurien kanssa käymiensä keskusteluiden valossa Milligan kertoo, että myös muut naapurit olivat nähneet saman – pojan, joka penkoi roskista ruuan toivossa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.