Uutisaamussa vierailleet kansanedustajat haluaisivat jatkaa Uudenmaan eristämistä: "Toimia pitäisi edelleen kiristää"

Tuleeko Uudenmaan eristämistä jatkaa? 9:42
Katso Uutisaamun keskustelu Uudenmaan eristämisen jatkamisesta.

Hallitus on neuvotellut eilisestä saakka, jatketaanko Uudenmaan eristämistä vai päättyykö se suunnitellusti 19. huhtikuuta. 

Kaksi kansanedustajaa keskusteli Uutisaamussa aiheesta.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos perusteet täyttyvät, niin itse sitä jatkaisin, SDP:n kansanedustaja Ilmari Nurminen sanoi. 

Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra on samoilla linjoilla Nurmisen kanssa. Hänen mukaansa Uudenmaan eristämistä olisi jatkettava, koska haluttuun tulokseen ei ole päästy.

– Me emme ole saavuttaneet tällä sululla sitä, mitä toivoimme. Epidemia ei ole lainkaan niin kurissa kuin se voisi olla. Ehdottomasti mikäli me haluamme tämän viruksen tukahduttaa, niin meidän pitäisi jatkaa tätä sulkua ja edelleen kiristää toimia, Purra kommentoi.

Hän on sitä mieltä, että Uudenmaan sisälläkään ihmiset eivät ole noudattaneet viranomaisten suosituksia, vaan esimerkiksi isojen markettien parkkipaikat olivat pääsiäispyhinä täynnä autoja.

Mikäli hallitus päättäisi jatkaa Uudenmaan eristyksiä, kyse olisi vakavasta ihmisten perusoikeuksien rajaamisesta, johon pitää olla erittäin painava syy. Valmiuslaki edellyttää, että rajoituksen on oltava välttämätön, mitä Uudenmaan sulkeminen ei ehkä enää viranomaisten mukaan ole.

Lue myös:

    Uusimmat