Mainos

Uusia tietoja Nizzan hyökkääjästä: Deittaili 73-vuotiasta miestä, värvättiin vasta kaksi viikkoa sitten

Nizzan terroristi-iskun tekijästä on selvinnyt uusia tietoja, raportoivat ulkomaiset lehdet.

Nizzassa 84 ihmistä sai surmansa perjantaina, kun mies ajoi kuorma-autolla rantakadulla juhlivaan väkijoukkoon. Kuljettaja oli 31-vuotias ranskalais-tunisialainen mies Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, joka lopulta kuoli poliisin ampumana.

Bouhlelin sedän mukaan Isis oli rekrytoinut Bouhlelin vain pari viikkoa ennen kuin tämä toteutti tuhoisan iskunsa, kertoo Aftonbladet. Äärijärjestö Isis ilmoitti jo lauantaina olevansa iskun takana.

Setä kuvaa Bouhlelia helpoksi kohteeksi Isisille. Rekrytointi tapahtui ilmeisesti Algeriasta käsin.

Yhteyttä Nizzan hyökkääjän ja terroristiverkostojen välillä ei ole vielä vahvistettu, mutta Ranskan viranomaiset eivät ole sulkeneet pois sitä vaihtoehtoa, että hyökkääjä on "nopean radikalisoitumisen" myötä sitoutunut tekoon.

Deittaili 73-vuotiasta miestä

Independent-lehden mukaan hyökkääjän matkapuhelimen analyysistä on selvinnyt, että vain hetkeä ennen terrori-iskua hän lähetti tekstiviestin: "Tuo lisää aseita." Tämä viittaa siihen, ettei Bouhliel toiminut yksin.

Lisäksi puhelimen tutkinnassa on selvinnyt, että Bouhliel on käyttänyt netin seurustelusivustoja sekä miesten että naisten tapaamiseen. Heidän joukossaan on myös 73-vuotias mies.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.