Uusia emojeita tulossa – mukana kaivattu uutuus

Miltä näyttää someammattilaisen arki? 3:18
Videolla someammattilainen kertoo arjestaan.

117 uuden emojin joukossa on muun muassa transgender-lippu. Aiheesta uutisoivat muun muassa BBC ja Forbes -sivustot.

The Unicode Consortium on julkaissut listan, jolla on 117 uutta symbolia. Niistä 62 on uusia emojeita ja 55 kappaletta on vanhojen ihmisemojien uusia versioita, joilla on eri ihonväri ja sukupuoli kuin ennen.

Nainen smokissa ja mies hunnussa

Unicode Consortium valitsee emojit Apple- ja Android-laitteisiin. Vuonna 2019 se julkaisi samaa sukupuolta olevia pariskuntia kuvastavia emojeita. Transgender-lippu puuttui, mikä herätti kritiikkiä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nyt lippu on mediatietojen mukaan tulossa emojivalikoimaan. Lisäksi lista sisältää lisäksi transgender-symbolin. Tulossa olisi myös esimerkiksi smokkiin pukeutuneet nainen ja sukupuolineutraali hahmo.

Näiden lisäksi tulossa olisivat muun muassa italialainen käsiele, halaavat ihmiset, fondue-pata sekä jääkarhu.

Julkaisupäivä on mysteeri

Uusi julkaisu on saanut BBC:n mukaan pääasiassa positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa. Silti uusi emojipaletti näyttäisi saaneen kritiikkiä siitä, että emojit eivät edelleenkään kattaisi kaikkia ihmisiä ihonväristä riippumatta. Jotkut ovat Twitterissä todenneet, että mukana olisi pitänyt myös sellaisia perhe-emojeja, joissa kaikkien ihonväri ei ole sama. Myös vaihteleviampia hiustyylejä on toivottu.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mitään tiettyjä julkaisupäivää näille emojeille ei ole kerrottu. BBC:n mukaan Apple tyypillisesti lisää uusia emojeita silloin, kun se julkaisee päivitetyn käyttöjärjestelmän. Yleensä näin on tapahtunut syksyllä. The Verge kertoo, että emojit tullaan julkaisemaan myöhemmin tänä vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat