Tämä ei ole vitsi: Australia sallii emojit rekisterikilvissä – tältä ne näyttävät

Audi e-tron kiipesi ylös legendaarisen syöksyrinteen jyrkimmästä kohdasta 4:44
Audi e-tron kiipesi ylös legendaarisen syöksyrinteen jyrkimmästä kohdasta.

Kyllä, luit oikein. Australian toiseksi suurimmassa osavaltiossa, Queenslandissa, autoilijat voivat hankkia maaliskuusta alkaen hymiöillä varustettuja rekisterikilpiä.

Queenslandin viranomaiset ovat päättäneet sallia hymiöillä – tai siis emojeilla – koristellut rekisterikilvet maaliskuusta alkaen. Virallisen rekisteritunnuksen osaksi niitä ei ainakaan toistaiseksi ole mahdollista saada, mutta emojikilvet eivät todellakaan jää liikenteessä huomaamatta.

Virallisen rekisteritunnuksen osaksi niitä ei ainakaan toistaiseksi ole mahdollista saada, mutta emojikilvet eivät todellakaan jää liikenteessä huomaamatta.

Australian toiseksi suurimman osavaltion myöntämissä rekisterikilvissä on jo pitkään saanut ilmaista rakkauttaan esimerkiksi tiettyä urheilujoukkuetta kohtaan, ja joidenkin mielestä emojit eivät eroa siitä millään tavalla.

Alkuvaiheessa tarjolla on vain viisi vaihtoehtoa. Emoji, joka nauraa niin että itkee, aurinkolasit päässä hymyilevä emoji, aivan perinteinen ilojnen emoji sekä silmää iskevä että sydänsilmäinen emoji.

Päätös on herättänyt runsaasti kritiikkiä, sillä kuten meilläkin, on rekisterikilpien ensisijainen tarkoitus Australiassakin toimia apuna auton tunnistamisessa.

Emojikilven hinta on noin 300 euroa.

Katso kuva esimerkkikilvistä alta.


Lue myös:

    Uusimmat