Uusi podcast-sarja vie kuulijan koko Suomea järkyttäneiden rikosten keskelle

MTV3-kanavan Rikospaikka-ohjelman Jarkko Sipilän ja Pekka Lehtisen uusi 10-osainen podcast-sarja Rikospaikkaradio käynnistyi 20. elokuuta.

Uusi Rikospaikkaradio-podcast on MTV:n rikostoimittajien Jarkko Sipilän ja Pekka Lehtisen 10-osainen sarja, jossa käydään läpi Suomen kuohuttavimmat rikostapaukset viime vuosikymmeniltä. Jaksoissa kuullaan myös autenttisia hätäpuheluita, oikeussalinauhoitteita sekä reaaliaikaisia nauhoituksia tapahtumasta.

Sarjan rikostapaukset ovat saaneet tapahtuma-aikanaan huomiota mediassa. Ohjelmasarjassa tapauksia käsitellään myös rikostoimittajan työn kautta.

– Sarjaan valittujen rikosten piti täyttää kaksi kriteeriä. Ensinnäkin tapauksen piti olla kiinnostava ja sellainen, jota ainakin toinen meistä on aikanaan seurannut. Halusimme tuoda tapauksissa esiin myös omia kokemuksiamme juttujen raportoinnista. Toiseksi juttuun piti tavalla tai toisella liittyä ääninauha, Sipilä kertoo.

Tapaukset ajoittuvat noin 25 vuoden aikajanalle. Mukana ovat muun muassa Jokelan koulusurmat, Ulvilan surma, Hyvinkään ammuskelu, Hirsalan piiritystilanne, Lahden dopingkäryt, Jyrki Järvilehdon veneturma ja viimeisimpänä tapahtunut Turun kauppatorin puukotus.

– Kaikki tapaukset olivat mielenkiintoisia tai hätkähdyttäviä, mutta erityisesti Myrkkyhoitaja-tapaus, jossa hoitaja tappoi vanhuksia lääkkeillä, on karmiva. Yksi pitkäkestoisimmista oli puolestaan hiihtodoping-juttu, joka velloi viitisentoista vuotta vuodesta 1998 aina vuoteen 2013. Siitä tietysti tehtiin vuosien mittaan lukuisia skuuppeja, Sipilä jatkaa.

Tapauksiin liittyvien ääninäytteiden takia sarjaa ei suositella alle 16-vuotiaille. Rikospaikkaradion kaksi ensimmäistä jaksoa julkaistaan 20. elokuuta RadioPlayssä.

Rikospaikka palaa ruutuun MTV3-kanavalla 19.9.

Lue myös:

    Uusimmat