Uusi koronaeristykseen liittyvä ilmiö Isossa-Britanniassa: Lääkärit varoittelevat puutarhanhoidon ja nikkaroinnin vaaroista

Lääkärit kehottavat brittejä välttämään muun muassa puutarhanhoitoa ja nikkarointia koronaeristyksen aikana, kertoo Mirror. Lääkärit pelkäävät, että pihatöissä loukkaantuneet britit hakeutuvat kuormittamaan jo entuudestaan täysiä sairaaloita.

Ison-Britannian Plastiikkakirurgiyhdistys BAPRAS vetoaa britteihin, jotta nämä lopettaisivat mahdollisiin vammoihin johtavien kotitöiden teon. Tällaisia kotitöitä ovat muun muassa puutarhanhoito ja nikkarointi.

Mirrorin mukaan Isossa-Britanniassa on koronaviruksesta johtuvien rajoitustoimien toimeenpanemisen jälkeen nähty kasvupiikki sähkötyökalujen käytöstä johtuvien vammojen määrissä.

Esimerkiksi Ulsterin sairaalan plastiikkakirurgisella osastolla on hoidettu jo kymmeniä vammoja, jotka ovat aiheutuneet ruohonleikkureista, moottorisahoista ja polkupyöristä. Jotkut vammat ovat olleet niin vakavia, että esimerkiksi sormia on jouduttu amputoimaan.

Vammojen hoitaminen vie aikaa vakavasti sairailta potilailta

Ulsterin sairaalassa kirurgina toimiva Alastair Brown kertoo, että useat pihatöissä vammautuneet ihmiset ovat halunneet jotain järkevää tekemistä eristyksen ajaksi. Leikkaussalissa tehtävät korjausleikkaukset vievät paljon lääkäreiden aikaa, mikä on pois vakavasti sairailta potilailta.

Brown kehottaakin ihmisiä tekemään riskialttiita kotitöitä vain, jos se on pakollista, tai jos heillä on vankka tietämys käyttämästään laitteesta.

– Monet ovat nyt kotona, ja se aiheuttaa huolta plastiikkakirurgeissa. Kirurgit ovat erityisen huolissaan sellaisten vammojen mahdollisesta lisääntymisestä, jotka ovat peräisin esimerkiksi nikkaroinnista, puutarhanhoidosta, kokkailusta ja kuumasta vedestä, kertoo Plastiikkakirurgiyhdistyksen puheenjohtaja Mark HenleyThe Telegraphille.

Henley kertoo terveydenhoitohenkilökunnan käsien olevan täynnä covid-19-potilaiden hoidossa. Sairaalat yrittävät vapauttaa resursseja koronaviruksen hoitoon kaikkialta, mistä se on vähänkin mahdollista.

– Arvostaisimme kovasti, jos kaikki voisivat olla kotona erityisen varovaisia, hän sanoo.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat