Kovaan kouluun joutunut Britannian terveydenhuolto pyysi apua hämmentävältä taholta – fetissikauppa vastasi tarpeeseen: "Tämä on absurdia"

Yhdistyneen kuningaskunnan julkinen terveydenhuoltojärjestelmä on koronapandemian vuoksi niin kovissa vaikeuksissa, että apua tarvitaan jopa lääkärifetissileikkeihin välineitä myyvältä yritykseltä.

Brittiläinen fetissikauppa MedFetUK kertoo Twitterissä lahjoittaneensa varastossaan olevat muutamat leikkaussalivaatteet National Health Servicelle (NHS). Lääkärifantasioiden toteuttamiseen tarkoitettuja välineitä myyvä yritys kertoo saaneensa yhteydenoton terveysviranomaisilta asian tiimoilta. 

Isossa-Britanniassa ollaan huolissaan siitä, miten suojavarusteet riittävät virussodan eturintamassa työskentelevälle hoitohenkilökunnalle, kertoo The Guardian. Saarivaltiossa covid-19-tautiin on kuollut tähän mennessä yli 1400 ihmistä.

Twiittiketjussaan MedFetUK huomauttaa, että terveydenhuoltojärjestelmän pitää todella olla kriisissä, jos se pyytää apua pieneltä, kinky-yhteisöä palvelevalta yritykseltä. Yritys moittii hallitusta sen löyhästä suhtautumisesta koronapandemiaan.

Pandemian alkumetreillä runsaasti kritiikkiä herätti hallituksen tavoite kasvattaa väestön laumasuojaa koronaa vastaan. Myöhemmin pääministeri Boris Johnson itsekin sairastui koronaan ja Britanniassa on ryhdytty järeämpiin toimiin viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Nyt saarivaltiossa on kielletty yli kahden ihmisen julkiset kokoontumiset ja tarpeetonta ulkona liikkumista on neuvottu välttämään.

”Tämä on absurdia"

Twitterissä MedFetUK:n avunanto on herättänyt runsaasti keskustelua. Useat keskusteluun osallistuneet ovat samaa mieltä siitä, että Ison-Britannian olisi pitänyt varautua koronaan paremmin, jottei terveydenhuoltojärjestelmän olisi täytynyt turvautua varsin epätavallisiin avunantajiin.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

– En ikinä uskonut, että näinä vaikeina aikoina tarvitsemamme sankarit olisivat seksiteollisuudesta, mutta tässä me nyt olemme, eräs Twitter-käyttäjä kommentoi fetissiyrityksen lahjoituksia.

Monet kommentoijat ovat samaa mieltä. 

– Tämä on absurdia. Minulla ei ole yhtään mitään fetissiyhteisöjä vastaan, mutta en ikinä olisi uskonut, että fetissikauppa tukisi NHS:ää. Olen surullinen, että teidän piti tehdä niin – mutta on mahtavaa, että astuitte esiin. Tämä vaniljajätkä todella kunnioittaa fetissejä, kommentoi  Søren Markvard Riis.

Lue myös:

    Uusimmat