Uusi innovaatio villitsee maailmaa: Tämä pieni esine voi pelastaa lapsesi hengen auto-onnettomuudessa

Ei herkille: Pikkupoika juoksi auton eteen – huijasi kuolemaa kahdesti 0:21
Video ei herkille: Pikkupoika juoksi auton eteen – huijasi kuolemaa kahdesti

Turvavyöhön kiinnitettävä erikoismerkki voi onnettomuustilanteessa viestiä elintärkeän tiedon pelastajille lapsen vammasta tai lääkityksestä.

Australialaisen Natalie Bellin keksinnöstä kertoo muun muassa Daily Mail. Lehden mukaan Bell julkaisi Facebookissa kuvan turvavyöhön kiinnitettävästä merkistä, jonka ideana on saattaa tieto tärkeästä lapsen terveyteen liittyvästä tiedosta viranomaisille mahdollisessa onnettomuustilanteessa, jos esimerkiksi lapsen vanhempi on loukkaantunut eikä kykene kertomaan sitä.

Julkaistussa kuvassa on hänen lapsensa. Turvavyöhön kiinnitettävässä merkissä kerrotaan selkeästi, että tytär on kuuro ja hänellä on korvaimplantti. 

– Näillä (vammaisilla) lapsilla voi olla yllään sairaudesta kertova kaulakoru, mutta ne ovat aika pieniä. Ajattelin, että tällaisen pelastajat huomaavat heti, Natalie kertoo ideastaan.

Maailmalla idea on otettu vastaan avosylin ja aiheesta on myös uutisoitu runsaasti. Natalie kertoo saaneensa tuhansia yhteydenottoja. Hän onkin perustanut yrityksen, joka myy kyseisiä erikoismerkkejä.

Hintaa merkillä on 12 dollaria eli hieman yli seitsemän euroa. 


Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat