Uusi autojen yhteiskäyttöpalvelu Helsinkiin

Euroopan isoissa kaupungeissa lyhytaikaiseen auton vuokraamiseen perustuvat yhteiskäyttöpalvelut ovat alkaneet yleistyä. Suomessa sellaiset eivät ole vielä lyöneet läpi, mutta nyt markkinoille yrittää uusi go now! -palvelu.

Palvelu tarjoaa minuuttihinnoiteltuja autoja Helsinkiläisillä. Auto varataan älypuhelinsovelluksella, joka on ladattavissa iPhone ja Android-puhelimille. Sovellus etsii automaattisesti lähimpänä olevan vapaan auton, ja opastaa käyttäjän auton luokse. Palveluntarjoajan mukaan esimerkiksi matka Helsingin Vallilasta Erottajalle maksaa noin 7-8 euroa. Yli 150 kilometrin matkoilla puolestaan sovelletaan kilometriveloitusta, ja esimerkiksi 24 tunnin aikana tehty matka Helsingistä Lahteen ja takaisin maksaa noin 70 euroa. Palvelun hintaan on sisällytetty polttoaine- ja pysäköintikulut.

Hinnoittelu ei myöskään ole riippuvainen matkustajien määrästä. Esimerkiksi siirtyminen kaupungin sisällä minuuttiveloitukseen perustuvalla vuokra-autolla voi kaveriporukalla olla edullisempaa kuin julkisen liikenteen käyttö. Myös yksittäisiin tavaransiirtoihin palvelu on varteenotettava vaihtoehto. Etuna on myös se, ettei autoa tarvitse palauttaa samaan paikkaan, mistä se on noutanut.

Lue myös:

    Uusimmat