Uuniton marjakakku

50 g voita tai margariinia
100 g (n. 12 kpl) esim. kaurakeksejä
180-200 g vaniljatuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2-2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rkl vaniljasokeria
0.5-1 dl sokeria
6 liivatetta
2 rkl vettä tai omenamehua
1 l marjoja (mansikkaa, vadelmaa, mustikkaa, viinimarjoja)

Pinnalle
n. 1 l marjoja
halutessasi (hyytelösokeria)

1. Murskaa keksit ja sekoita ne pehmeään voihin. Painele seos irtoreunaiseen vuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
2. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Pehmitä toisessa kulhossa tuorejuusto sekoittamalla. Lisää joukkoon maitorahka ja vaniljasokeri.
3. Soseuta osa marjoista ja sokeroi tarvittavalla määrällä sokeria.
4. Kuumenna vesi tai mehutilkka. Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja sulata kuumaan nesteeseen. Kaada seos marjasurvokseen.
5. Sekoita marjaseos maitorahkaseokseen. Kääntele joukkoon huolimattomasti loput marjat sekä vaniljavaahto. Kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä viileässä noin 6 tuntia.
6. Poista vuoasta reunat, nosta kakku tarjoiluvadille ja koristele kauniilla marjoilla. Voit tehdä marjoille kiilteen hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Tai tee marjoista ja sokerista kastike puristamalla marjat siivilän läpi.
7. Jos et halua käyttää liivatetta, voit jäädyttää kakun pakkasessa yön yli. Ota reilu puoli tuntia ennen tarjoilua pehmenemään jääkaappiin. Vinkki: kakkupohjaksi käy myös yhden kananmunan kakkupohja, valmis torttupohja tai ohuet kääretorttu viipaleet.

Lue myös:

    Uusimmat