Herkullinen uunijäätelö syntyy kätevästi valmiista Kauramurotaikinasta, ja sen valmistus on todella vaivatonta.
Tämän herkun valmistus on todella vaivatonta – osta valmis taikina pakastealtaasta, nappaa mukaasi myös jäätelö ja hanki koristeeksi vadelmia ja muita marjoja. Voit paistaa pohjan jo etukäteen valmiiksi, sillä uunijäätelöosuus tehdään juuri ennen tarjoilua.
N. 25 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
Leivitykseen:
Voita, Myllyn Paras Korppujauhoja
Kypsälle pohjalle:
n. 1 dl vadelma- tai punaherukkamehua
2-3 dl vadelmasurvostan.
5 dl vadelmia ja punaherukoita
1 l vaniljajäätelöä
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
