Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

6:38
Simulaattorilentojen tarkoituksena on harjoitella lentämistä tauon jälkeen. Finnair lisää lentoja matkustamisen lisääntyessä

Syyskuussa Finnairilla on lentoja vain noin kolmannes siitä kuin vastaavaan aikaan viime vuonna oli.

Finnair kertoo vähentävänä suunnittelemiaan vuoroja Euroopan-reiteillään syyskuussa. Yhtiön mukaan syynä on se, että monet maat ovat asettaneet uusia matkustusrajoituksia koronan vuoksi. Matkustusrajoitusten vuoksi lentojen kysyntä on ollut ennakoitua vähäisempää.

Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen kertoo tiedotteessa, että Euroopan-lentämistä tukevaa vaihtoliikennettä Aasiasta ja Yhdysvalloista ei vielä ole näiden alueiden tiukkojen koronarajoitusten vuoksi. Myöskin paikallinen kysyntä on rajoitusten vuoksi aiemmin arvioitua vähäisempää.

– Koronatilanteen vuoksi meillä on syyskuussa lentoja noin 30 prosenttia siitä, mitä operoimme vuoden 2019 syyskuussa, Turtiainen sanoo.

Finnair lentää uusien suunnitelmiensa mukaan syyskuussa kaikkiin Euroopan-kohteisiin, joihin se lensi elokuussakin, mutta pienemmällä vuorotiheydellä. Poikkeuksia ovat Nizza ja Turku, joihin yhtiö lopettaa lennot syyskuussa.

Finnair on yhteydessä nyt peruttujen lentojen asiakkaisiin ja reitittää heidät uudelleen muille lennoilleen. Suurelle osalle Euroopan liikenteen matkustajista löytyy yhtiön mukaan uusi lento samalle päivälle.

Vuorotiheyksiä muutetaan myös kotimaassa

Euroopan-reittien lisäksi Finnair muuttaa syyskuussa myös kotimaassa vuorotiheyttä joihinkin kaupunkeihin. Syyskuusta alkaen Finnair lentää Kuopioon kerran päivässä sekä Vaasaan ja Maarianhaminaan viisi kertaa viikossa.

Tavoitteena oli aloittaa syyskuussa myös lennot Tampereelle, mutta kysyntätilanteen vuoksi lentojen aloitus siirtyy.

Sen sijaan Lappiin ja Kuusamoon Finnair lisää lentojaan. Ivaloon ja Kittilään lennetään kahdeksan ja Kuusamoon yhdeksän kertaa viikossa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja