Uudet lelulahjat köyhäänkin perheeseen – suomalaisäidin loistava vinkki leviää Facebookissa

Mitä jos tänä jouluna käyttäisitkin lahjojen hankkimisessa vähän mielikuvitusta ja kädentaitoja?

Raisiolainen Päivi jakoi Facebookin askarteluryhmään vinkin, joka pelastaa vähävaraiset perheet joululahjastressiltä. Päivi kertoo, että ajatus syntyi tarpeesta. Lapset toivovat usein lahjaksi suosikkileluja, mutta uusiin leluihin uppoaa helposti euro jos toinenkin.

– Aluksi etsin valmista laatikkoa, johon laittaa kirpputorilta ostetut hyväkuntoiset lelut. Kun sopivan kokoisia laatikoita ei löytynyt, päätin tehdä pakkaukset itse.

Päivin Facebookissa saama palaute on ollut ylitsevuotavaa, mikä yllätti Päivin täysin. Päivitys on kerännyt tuhansia tykkäyksiä.

– Jaoin kuvan ryhmään asenteella, että ”tällaisia nyt tuli tehtyä”. En itse ajatellut sen olevan mikään kuningasidea, joten kommenttien ja tykkäysten määrä tuli täysin yllätyksenä.

facebook-lelut
"Köyhä äiti olisi halunnut antaa lapselleen jouluna lahjoja, jotka saa avata tehtaan pakkauksesta. Koska taloudellisesti se ei nyt ollut mahdollista, niin lelut kirpparilta ja pakkaukset kotitehtaalta", Päivi kirjoitti kuvan yhteyteen.

Päivi kertoo, että hän askartelee mielellään itse, jos kaupasta ei löydy omaan visioon sopivia tavaroita.  Viime aikoina kipinä on syntynyt uudelleen Päivin askarrellessa 3-vuotiaan lapsensa kanssa.

Päivi sanoo, että hänelle on tärkeää, että lelut ovat omassa paketissaan, sillä hän muistaa omasta lapsuudestaan, miten hauskaa tehtaan pakettien avaaminen oli. Kaikki eivät kuitenkaan ole samaa mieltä, vaan osa kommentoijista ajattelee, että nopeamminhan lelulla pääsee leikkimään, jos siinä ei ole ylimääräistä pakkausmateriaalia.

– Meidän perheessä täytyy olla sen verran kärsivällisyyttä, että jaksaa avata laatikon. Sitten pääsee leikkimään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja