USU: Ulkomaalaiset opiskelijat suorittivat viime vuonna ennätysmäärän korkeakoulututkintoja – nämä tekijät syinä

EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tulleet opiskelijat suorittivat viime vuonna ennätyksellisen paljon korkeakoulututkintoja, yli 2 200. 

Tämä on lähes 800 tutkintoa enemmän kuin vuonna 2022, kertoo Uutissuomalainen viitaten opetushallinnon tilastopalvelu Vipuseen.

Kasvua selittää pääosin se, että EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden määrä on kasvanut selvästi, sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön opetusneuvos Jukka Haapamäki Uutissuomalaiselle.

Viime vuonna suomalaisissa korkeakouluissa opiskeli lähes 15  000 lukukausimaksuvelvollista opiskelijaa, kun heitä vuotta aiemmin oli reilut 10  000. Valtaosa EU- ja Eta-alueiden ulkopuolelta tulevista opiskelijoista joutuu maksamaan opinnoistaan Suomessa lukuvuosimaksuja.

Viime vuonna lukuvuosimaksuvelvolliset suorittivat kaikista maisterintutkinnoista vajaat seitsemän prosenttia. Vuonna 2022 osuus oli vajaat viisi prosenttia.

EU- ja Eta-maiden ulkopuoliset opiskelijat suorittivat viime vuonna esimerkiksi 1  134 maisterintutkintoa ja 885 ammattikorkeakoulututkintoa.

Lue myös:

    Uusimmat