USU: Ukrainalaisopiskelijoiden määrä suomalaisissa korkeakouluissa moninkertaistui

Suomen korkeakouluissa opiskelevien ukrainalaisten määrä on viisinkertaistunut alkukesään verrattuna, kertoo Uutissuomalainen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tietojen perusteella Suomessa opiskeli kesän alussa 248 ukrainalaista, jotka olivat aloittaneet helmikuun 20. päivän jälkeen. Lokakuun alussa opiskelijoiden määrä oli kasvanut 1  244:ään. Heistä 435 opiskelee yliopistoissa ja loput ammattikorkeakouluissa.

–  Osasyy opiskelijamäärän kasvuun voi olla myös se, että tilapäistä suojelua saavilla ukrainalaisilla on ehkä sodan pitkityttyä enemmän kiinnostusta suorittaa opintoja Suomessa, sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön opetusneuvos Kaisu Piiroinen Uutissuomalaiselle.

Suurin osa eli 847 Suomessa opiskelevista ukrainalaisista suorittaa opintoja avoimessa korkeakoulussa. Piiroisen mukaan korkeakoulujen avoimet väylät eivät vaadi pohjatutkintoja, ja opinnot on voinut aloittaa joustavasti.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tarjosi keväällä erityisrahoitusta, jolla sai järjestää englanninkielistä opiskelutarjontaa tilapäisen suojelun nojalla Suomeen saapuneille. Rahoitusta sai 21 hanketta.

Ministeriön mukaan maksuttomia opintoja voi Suomessa tarjota noin 2  000–4  000 tilapäistä suojelua saavalle ihmiselle. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja