Uskomaton selviytymistaistelu – nainen synnytti koomassa

Tuore äiti tapasi lapsensa ensimmäistä kertaa vasta seitsemän viikon kuluttua synnytyksestä. Hän nimittäin synnytti koomassa.

Synnytys on yleensä ikimuistoinen kokemus, mutta ei Colvina Jolinille. Brittiäiti nimittäin synnytti ensimmäisen lapsensa aivoverenvuodon seurauksena koomassa.

Aivoverenvuoto vaivutti 28-vuotiaan naisen koomaan raskausviikolla 23. Aivoverenvuoto ilmeni äkillisenä päänsärkynä kesken kotitöiden. Aviomies löysi tuupertuneen vaimonsa pyörtyneenä kotoaan.  

Jolin pääsi nopeasti hoitoon, mutta aivoverenvuoto oli ehtinyt heikentää monia tärkeitä elintoimintoja, kuten hengityksen kontrollointia, sydämen toimintaa sekä verenpainetta. Verenpaineen lasku vaikeutti myös veren kulkeutumista kohtuun.

Nainen saikin lääkäreiltä tiukan tuomion. Hänelle annettiin vain kymmenen prosentin mahdollisuus selviytyä. 

"Aivan kuin olisin ollut synnytyksessä läsnä"

Hyvän hoidon ansiosta Jolinin tila saatiin lopulta vakautettua, mutta hän pysyi edelleenkin koomassa. Raskausviikolla 29 Jolinille päätettiin suorittaa keisarinleikkaus tämän nostettua kättään ja kosketettua vatsaansa koomassa: lääkärit huomasivat eleen vuoksi, että Jolinin sydämen syke oli laskenut, eikä vauva saanut happea.

Erittäin harvinainen operaatio onnistui äidin kannalta hyvin, mutta erittäin aikaisessa vaiheessa syntyneelle lapselle ilmeni vakavia komplikaatioita.

Lapsi painoi syntyessään vain hieman päälle kilon ja hänet jouduttiin elvyttämään kahdesti.

Seitsemän viikkoa myöhemmin Jolinissa alkoi näkyä merkkejä heräämisestä. Ennen heräämistä hän antoi signaaleja ja käsimerkkejä hoitohenkilökunnalle siitä, että ymmärsi synnyttäneensä ja halusi nähdä vauvansa.

–Tiedän, että tämä kuulostaa tyhmältä, mutta aivan kuin olisin ollut koko synnytyksen ajan läsnä, vaikka olinkin koomassa, Jolin kertoo myöhemmin tuntemuksiaan.

Ennusteet näyttävät lupaavilta

Nyt noin vuoden vanha Maia-tytär sekä äiti voivat hyvin. Jolin on oppinut kävelemään uudestaan, vaikka hänellä onkin vielä lihasheikkoutta toisella puolella kehoa. Hänen puheensa ei ole myöskään täysin ennallaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lääkärit kuitenkin ennustavat Jolinin parantuvan ja pystyvän huolehtimaan vauvasta itse.  

– Se on ihme, että me molemmat selvisimme, Jolin kertoo tunnelmistaan vuoden jälkeen tapahtuneesta. 

Lähteet: Dailymail, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat