Uskomaton kohtaaminen merten jättiläisten kanssa tallentui videolle: "Ne ovat usein äärimmäisen uteliaita"

Pariskunta kuvasi uskomattoman jaetun vedenalaisen kohtaamisen ryhävalasryhmän kanssa.

David Edgar, 32, oli vaimonsa Alicen, 33, kanssa sukeltamassa kristallinkirkkaissa vesissä Tyynellämerellä, kun he kohtasivat joukon ryhävalaita. Materiaali on kuvattu Tongalla, joka on saaristovaltio eteläisellä Tyynellämerellä.

Joukkoon kuului kolme valasta: emo, poikanen ja kaksikon mukana uinut uros. Yllättäen utelias poikanen lähestyi Alicea tutkiakseen erikoista näkyä tarkemmin. David on ammatiltaan valokuvaaja, joka on erikoistunut kuvaamaan vedenalaista maailmaa. Davidin onnistuikin tallentaa upeaa materiaalia vaimostaan valasjoukkion kanssa.

Voit katsoa Davidin kuvaaman materiaalin yllä olevalta videolta.

Keskinäinen vetovoima

– Ryhävalaat tulevat tänne alueelle talvisin parittelemaan ja synnyttämään, Sydneystä kotoisin oleva David kertoo.

Hän ja Alice seurasivat laiskasti matalan riutan läheisyydessä uiskennelleita valaita noin tunnin ajan.

– Se oli yksiä sellaisia täydellisiä eteläisen Tyynenmeren päiviä, jolloin meri on täydellisen tyyntä ja tuulta on tuskin nimeksikään, David kuvailee olosuhteita.

Davidin mukaan videolla näkyvä käytös esittää täydellisesti erään valaille, varsinkin nuorille valaille ominaisen piirteen.

– Ne ovat usein äärimmäisen uteliaita, aivan kuten me ihmisetkin olemme niistä. Sen ominaisuuden ansiosta veden alla on mahdollista kuvata uskomattomaltakin tuntuvia kohtaamisia, David ihastelee.

Lähde: Kameraone

Lue myös:

    Uusimmat