Ina pudotti puhelimensa mereen – uskomattoman ystävällinen maitovalas kävi hakemassa sen: "Emme olleet uskoa, mitä näimme"

Norjan edustalla uineella maitovalaalla oli päällään Venäjän merivoimien valjaat 1:56
Tällainen oli maitovalaan ja norjalaiskalastajien kohtaaminen.

Julkkisvalas on osoittautunut oikein huomaavaiseksi tapaukseksi!

Hiljattain Norjassa ihmeteltiin maitovalasta, joka hakeutui kalastusaluksen läheisyyteen Moseijan kunnassa Pohjois-Norjassa toissaviikolla. Valaalla oli yllään valjaat, joissa oli GoPro-kameroille sopivat liittimet. Maitovalas sai runsaasti mediahuomiota ja sitä epäiltiin jopa venäläiseksi vakoojaksi.

Sittemmin eri medioissa on uutisoitu kesyn valaan olleen aiemmin vakoojan sijaan lasten terapiavalas.

Valaasta on nyt paljastunut jotain muutakin: se on erittäin huomaavainen! Aiemmin valaan käytöksen on jo kerrottu olevan poikkeuksellista siinä mielessä, että tuttavallinen eläin on antanut ihmisten koskea sen kuonoon. Nyt sen huomaavaisuus on koettu aivan uudella tasolla.

"Valas sukelsi alas ja tuli takaisin puhelimeni suussaan"

Kun Ina Mansika ystävineen vietti aikaa Hammerfestissä, päättivät he käydä katsomassa, näkisivätkö he vilauksen väitetystä vakoojavalaasta. Sen lisäksi, että ystävykset todella saivat kunnian tavata tuttavallisen valaan, se myös auttoi Inaa pulassa.

Ina kertoo olleensa ystäviensä kanssa laiturilla toiveenaan päästä paijaamaan ystävällistä eläintä.

– Olin unohtanut laittaa takin taskuni kiinni, ja puhelimeni putosi mereen. Oletimme, että se olisi poissa lopullisesti, kunnes valas sukelsi alas ja tuli takaisin hetkeä myöhemmin puhelimeni suussaan, Ina ihmettelee eläinsivusto The Dodolle.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Inan ystävä, Isa Opdahl Larsson, julkaisi videon tapahtuneesta Instagram-tilillään, jossa se on kerännyt jo liki 156 000 katselukertaa.

– Kaikki olivat niin yllättyneitä. Emme olleet uskoa, mitä näimme. Olin todella iloinen ja kiitollinen, että sain puhelimeni takaisin, Ina sanoo.

Valitettavasti vesivahingot olivat jo siinä vaiheessa tuhonneet puhelimen, mutta Ina arvosti valaan elettä siitä huolimatta.

Ihmisystävällinen maitovalas ei ole osoittanut halua poistua Hammerfestin kylästä. Washington Postin mukaan yksi vaihtoehto kuitenkin on, että valas kuljetetaan rauhoitusalueelle Islantiin. Se voisi nostaa valaan selviytymismahdollisuuksia.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat