Surffari havahtui kuumottavaan kuulutukseen, joka käski poistua vedestä – dronen tallentama materiaali paljasti hyytävän tilanteen: "Se ilmestyi tyhjästä"

Rannalla vartioivat dronet pelastivat kenties surffarimiehen hengen.

Surf Life Safing SW -järjestö Australiassa pisti dronet partioimaan rantaa koululomien aikana, ja hyvä niin, uutisoi muun muassa New York Post. Drone nimittäin pelasti mahdollisesti entisen surffimestarin hengen, järjestö kertoo tiedotteessaan.

Drone kuvasi kuumottavan kohtaamisen valkohain kanssa, kun 32-.vuotias Matt Wilkinson surffaili Ballinan Sharpes-rannalla Australian Uudessa Etelä-Walesissa.

– Se ikään kuin ilmestyi tyhjästä, ja meni sitten Mattin perään. Se liikkui aika nopeasti, kertoi drone-pilotti Beau Monks.

Matt itse ei havainnut haita vierellään, mutta tajusi, että jotain oli pielessä, kun ilmojen hengenpelastajan haihälytys alkoi soimaan. Monks kuulutti miehelle dronen kautta, että tämän tulisi poistua vedestä.

Matt kertoi, että tunsi olonsa oudoksi käskyn vuoksi, sillä “ei voinut nähdä mitään”. Hän kuuli vain pienen loiskahduksen läheltään. Vasta nähtyään dronen tallentaman materiaalin, hän ymmärsi, kuinka läheltä piti -tilanne se oli ollut.

"Dronet voivat nähdä sen, mitä me emme"

Yllä olevalla videolla voi nähdä, kuinka 1,5-metrinen valkohai kiertelee suffaria, jolla ei ole aavistustakaan sen läsnäolosta. Yhdessä vaiheessa hai syöksähtää todella lähelle miehen jalkoja, mutta kääntyy viime hetkellä ja poistuu paikalta.

– Näyttää siltä kuin se olisi menossa kohti jalkaani, ja sitten se muutti mieltään, Matt pohtii ja toteaa olevansa iloinen siitä, että hai päätti olla käymättä hänen kimppuunsa.

Matt on erityisen kiitollinen taivaalla partioivasta valvovasta silmästä.

– On mukava tietää, että dronet kulkevat edestakaisin rantaa ja voivat nähdä sen, mitä me emme, ja se saa olon tuntumaan mukavammalta.

Kolme World Pro Surf League -mestaruutta napanneen Mattin vaimo on kuitenkin pyytänyt miestään pysyttelemään muutaman päivän pois vedestä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat