Viranomaiset selvittävät kansalliskaartilaisten taustoja: 12 kaartilaista laitettu sivuun virkaanastujaisten alla – osalla taustalla ääriajattelua

Yhdysvalloissa on laitettu sivuun 12 kansalliskaartin jäsentä, joiden on ollut määrä turvata Joe Bidenin keskiviikkoisia virkaanastujaisia.

Asiasta kertoo maan puolustusministeriö, jonka mukaan osassa tapauksia on kyse ääriajattelusta.

Kansalliskaartin komentajan Daniel Hokansonin mukaan kaksi palveluksesta poistetuista oli esittänyt asiattomia kommentteja. Kaksikko lähetettiin hänen mukaansa kotiin, mutta Hokanson ei suostunut kuvailemaan asiattomaksi katsottuja kommentteja tarkemmin.

Kaksikko poistettiin Hokansonin mukaan vahvuudesta varovaisuuden vuoksi.

Myöskään loppujen osalta ei palveluksesta poistamista selitetty sen kummemmin. Loppujen kymmenen kohdalla päätös ei puolustusministeriön edustajan Jonathan Hoffmanin mukaan liity kongressitalon toissaviikon valtausyritykseen tai huoliin ääriajattelusta.

Myös liittovaltion poliisi FBI on selvittänyt virkaanastujaisten alla, onko tällä viikolla Washingtonia turvaavien jopa 25 000 kaartilaisen joukossa ääriajattelua tukevia ihmisiä.

– Haluamme varmistaa, että meillä on turvallisuuskuplassa oikeat ihmiset, Washingtonin kansalliskaartin johtaja William Walker kertoi uutiskanava Fox Newsille maanantaina.

Toissaviikkoisen kongressitalon valtausyrityksen jälkeen Yhdysvalloissa on ollut huolta siitä, että hyökkäykseen osallistuneilla äärioikeiston edustajilla on ollut liittolaisia Yhdysvaltain asevoimissa.

Väistyvän presidentin Donald Trumpin kannattajajoukko tunkeutui Washingtonin kongressitaloon loppiaisena. Mellakan seurauksena kuoli viisi ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat