USA:n edustajainhuoneen puhemies Pelosi tapasi Zelenskyin Kiovassa

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi on tavannut Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin Kiovassa. Pelosin matkasta Kiovaan ei ollut kerrottu etukäteen julkisuuteen.

Volodymyr Zelenskyin Twitterissä julkaisemalla videolla Nancy Pelosi sanoo hänelle tulleensa esittämään kiitoksensa taistelusta vapauden puolesta.

–  Uskoaksemme olemme käymässä täällä kiittääksemme teitä taistelustanne vapauden puolesta... Olemme sitoutuneet tukemaan teitä, kunnes tuo taistelu on käyty, Pelosi sanoi presidentille.

Zelenskyi puolestaan kiitti Twitter-viestissään Yhdysvaltoja Ukrainan suvereniteetin suojelemisesta.

–  Yhdysvallat johtaa vahvaa tukea Ukrainalle sen taistelussa Venäjän aggressiota vastaan, Zelenskyi sanoi.

Demokraattipuolueeseen kuuluvan Pelosin kanslian mukaan puhemiehen delegaatio vei Kiovaan viestin siitä, että lisää tukea Yhdysvalloista on tulossa. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on esittänyt 33 miljardin dollarin pakettia Ukrainan aseistukseen ja taloudelliseen tukeen.

–  Palaamme Yhdysvaltoihin paremmin informoituina, syvästi inspiroituneina ja valmiina tekemään tarvittava Ukrainan kansan auttamiseksi, kun he puolustavat demokratiaa maansa ja maailman puolesta, Pelosin lausunnossa sanottiin.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ja puolustusministeri Lloyd Austin vierailivat Ukrainassa viikko sitten sunnuntaina. Kiovassa ovat käyneet viime viikkoina myös useiden Euroopan maiden johtajat.


Lue myös:

    Uusimmat