Mainos

Urpilainen: Luottamus markkinoilla lisääntyy

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (SDP) on tyytyväinen eurooppalaispankkien stressitestien tuloksiin. Hänen mukaansa testit lisäävät luottamusta markkinoilla.

– Suomalaisten näkökulmasta meidän suurimmat pankit ovat hyvässä kunnossa ja riskinkantokyky on vahvaa. Se on meille tärkeää ja vahvistaa meidänkin luottamusta, Urpilainen kertoo MTV3 Uutisille.

Stressitesteistä ei selvinnyt kahdeksan pankkia. Urpilaisen mukaan määrä on jopa vähemmän kuin markkinoilla alun perin uumoiltiin.

– Uskon ja toivon, että tämä tuo nyt läpinäkyvyyttä ja vakautta Euroopan taloustilanteeseen.

Euroopan pankkiviranomainen EBA julkisti 90 eurooppalaisen pankin stressitestien tulokset tänään illalla. Kahdeksan pankkia ei selvinnyt testeistä. Niistä viisi on Espanjasta, kaksi Kreikasta ja yksi Itävallasta.

Reputtajiin voidaan lukea myös saksalainen Helaba, joka jäi pois testistä. Helaba olisi reputtanut, koska sen omasta pääomasta merkittävän osan muodostaa hybridilaina, jota ei testissä hyväksytä ydinpääomaan.

Kaikki kolme Suomen suurta pankkia eli OP-Pohjola ja pohjoismaisten konserniensa osana Nordea ja Sampo Pankki osallistuivat testeihin. Ne kaikki selvisivät testeistä kirkkaasti.

Katso Janne Hopsun ja Pauliina Pietilän jutut sekä Tapio Nurmisen raportti Münchenistä (Kymmenen uutiset 15.7.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.