Urheiluautoistaan tunnettu valmistaja esitteli historiansa ensimmäisen katumaasturin – nollasta sataan alle kolmessa sekunnissa

Tässä on Lotuksen ensimmäinen katumaasturi 0:41
Eletre on Lotuksen ensimmäinen katumaasturi. Katso videolta, miltä uutuus näyttää.

Lotus on esitellyt täyssähköisen katumaasturin, joka on tähän asti tunnettu koodinimellä Type 132.

Eletre on Lotuksen ensimmäinen markkinoille saapuva sähköauto. Samalla se on urheiluautoillaan mainetta niittäneen ikonisen brittivalmistajan ensimmäinen katumaasturikorinen malli.

Eletre-nimi on Autocarin mukaan peräisin Unkarin kielestä ja tarkoittaa henkiin heräämistä. Englannin Coventryssa suunnitellun auton tuotanto käynnistyy vuoden loppuun mennessä Kiinan Wuhanissa.

Lotus itse kutsuu Eletreä hyper-SUV:ksi. Sen pilkuntarkkoja suorituskykytietoja ei ole vielä paljastettu, mutta Lotuksen mukaan nollasta sataan tullaan pääsemään alle kolmessa sekunnissa. Nelivetoinen auto tarjoaa tehoa 440 kilowattia eli hieman vajaat 600 hevosvoimaa.

Akusto on kaikissa versioissa vähintään 100 kWh, ja toimintamatka yhdellä latauksella on parhaimmillaan lähes 600 kilometriä.

Eletre on mitoiltaan lähes identtinen Lamborghini Uruksen kanssa, vaikkakin Lotuksen pidempi akseliväli tarkoittanee, että matkustajille on tarjolla Lamboa mukavammat oltavat. Tutummista malleista Eletreä voisi verrata kooltaan Porsche Cayenneen.

Eletren jälkeen Lotukselta on tulossa markkinoille kolme muuta täyssähköautoa vuoteen 2025 mennessä. Niistä viimeinen on vuonna 2019 paljastettu hyperauto Evija, jota tullaan valmistamaan hyvin rajattu määrä.

Lotuksen omistaa nykyisin kiinalainen Geely, jonka siipien suojasta löytyy myös Volvo.

Lähteet: Lotus, Autocar

Lue myös:

    Uusimmat