Lotus yllätti kaikki ja esitteli maailman tehokkaimman tuotantoauton – valmistuu käsityönä, hinta ennen veroja 1,6 miljoonaa

1:04
Tässä on lähes 2 000 hevosvoiman Lotus Evija.

Sen jälkeen, kun kiinalainen Geely osti Lotuksen, ei brittivalmistajalta ole nähty yhtäkään uutta mallia. Ennen kuin nyt.

Keveistä urheiluautoistaan tunnettu brittiläinen Lotus on esitellyt aivan uuden mallin, joka kantaa nimeä Evija. Kyseessä on täysin sähköinen hyperauto, jota tullaan valmistamaan vain 130 kappaletta.

Kuten hyperauton luonteelle on sopivaa, ei kyseessä ole mikään halpa laite. Auton hinta ennen veroja on 1,9 miljoonaa dollaria eli noin 1,6 miljoonaa euroa.

Neljän sähkömoottorin yhteisteho on käsittämättömät 1 471 kilowattia eli hieman alle 2 000 hevosvoimaa. Auto kiihtyy nollasta sataan alle kolmessa sekunnissa, ja huippunopeutta piisaa 322 tuntikilometriin asti.

1 680 -kiloinen auto on yllättävänkin kevyt. Lotuksen mukaan kyseessä on sekä kaikkien aikojen kevein hyperauto että tehokkain tuotantoauto.

Auton ulkonäkö muistuttaa hieman tulevaa toisen sukupolven Tesla Roadsteria, mikä ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon, että ensimmäinen Tesla Roadster pohjautui Lotuksen ikoniseen Eliseen.

70 kWh:n akustolla toimintamatka on Lotuksen mukaan noin 400 kilometriä. Akkua voi tulevaisuudessa ladata jopa 800 kW:n teholla, mutta toistaiseksi niin mehukkaita latureita ei ole tarjolla. Maltillisemmalla 350 kW:n laturilla auto latautuu 80 prosenttiin 12 minuutissa ja täyteen 18 minuutissa.

Käsityönä valmistettavan auton tuotanto käynnistyy ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja