Ferrari julkaisi vihdoin ja viimein kuvan ärhäkästä katumaasturistaan – "Olette kuulleet huhut…"

Ferrarin ensimmäinen katumaasturi, Purosangue, esitellään vielä tämän vuoden aikana.

Urheiluautoistaan tunnettu Ferrari on yrittänyt pitää katumaasturiprojektiaan edes jonkinlaisen salaisuuksien verhon alla, mutta kuvia ja videoita vahvasti naamioidusta autosta on putkahdellut esiin aina silloin tällöin muun muassa yhtiön testiradalta Fioranosta.

Nyt ikoninen italialaisvalmistaja on paljastanut autosta vihdoin ja viimein ensimmäisen naamioimattoman otoksen. Se ei tosin vielä paljasta käytännössä mitään muuta kuin hieman keulailmettä, jossa on viittauksia muun muassa SF90 Stradaleen.

Auton nimi, Purosangue, on italiaa ja kääntyy suomeksi joko täysiveriseksi tai puhdasrotuiseksi. Nimi pyrkiikin mitä ilmeisimmin hälventämään epäilyksiä siitä, että katumaasturin linjat tekisivät siitä jotenkin vähemmän oikean Ferrarin kuin muista.

– Olette kuulleet huhut... Meillä on ilo ilmoittaa, että ne ovat totta (osa niistä). Kaikki paljastetaan myöhemmin tänä vuonna, Ferrari sanaili Instagram-tilillään.

Auton moottorivalikoimasta tai teholukemista ei toistaiseksi ole tietoa, mutta sekä ahdettuja V6- että V8-myllyjä on pidetty mahdollisena. Huhuja on tosin ollut jopa kaksitoistasylinterisestä vaparista. Hybridivaihtoehto ei ole sekään poissuljettu, sillä italialaisvalmistaja on osoittanut viime vuosina kasvavaa kiinnostusta sähköä kohtaan.

Kiikarissa jättimenestys?

Ferrarin kovin kilpailija Lamborghini esitteli oman Urus-katumaasturinsa vuonna 2017. Kuten sittemmin olemme uutisoineet, osoittautui Urus valtaisaksi kaupalliseksi menestykseksi.

Myös Porsche laajensi bisneksiään aikoinaan varsin onnistuneesti kaksipaikkaisista urheiluautoista katumaastureihin tuomalla markkinoille Cayennen.

Katumaasturibuumiin on liittynyt perinteikkäistä urheiluautovalmistajista myös Aston Martin omalla DBX:llään sekä Lotus, jonka tulevaa katumaasturia ei ole vielä kuitenkaan esitelty.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

DBX on Aston Martinin ensimmäinen katumaasturi 1:11
KATSO MYÖS: Ferrari Purosanguen kovimpia kilpailijoita on Lamborghinin Urus-katumaasturin lisäksi Aston Martin DBX. 

Lähteet: Ferrari, Car and Driver

Lue myös:

    Uusimmat