Upouuden sähkö-Skodan hinnat lähtevät Suomessa 40 254 eurosta – jopa penkinlämmittimet maksavat ekstraa

Skoda Enyaq iV on Tour de Francen virallinen johtoauto 2:15
Skoda Enyaq iV on Ranskan ympäriajon virallinen johtoauto vuonna 2020. Katso videolta, miltä auto näyttää.

Skodan viime viikolla esittelemän Enyaq iV -sähköauton ennakkohinnoittelu alkaa Suomessa hieman reilusta 40 000 eurosta. Tällä rahalla autoa ei tietenkään ole vielä varusteltu kaikilla herkuilla, mutta suomalaisittain tuntuu oudolta, että jopa penkinlämmittimistä on maksettava lisähintaa.

Skoda Enyaq iV:n suomalainen ostaja saa sähköautouutuuden omakseen halvimmillaan 40 254 eurolla.

Karvalakkimalli Enyaq iV 60 on varustettu 62 kWh:n akustolla, joka tarjoaa virallisesti 390 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella. Tämä malli on takavetoinen, ja se kiihtyy nollasta sataan noin yhdeksässä sekunnissa. Tarjolla on alkuvaiheessa myös 46 991 euron Enyaq iV 80, jonka akusto on 82 kWh ja ilmoitettu toimintamatka 510 kilometriä.

Enyaqin hinnat alkaen -mallin perusvarustelua ei voi kutsua erityisen kattavaksi. Auton vakiovarusteisiin kuuluvat toki led-valot, vakionopeudensäädin, avaimeton käynnistys ja pysäköintitutka, mutta nämä alkavat olla vakiovarusteita myös huomattavasti halvemman hintaluokan autoissa.

Lisähintaa muun muassa penkinlämmittimistä

Mikäli mitään muutosta Suomeen tulevien autojen perusvarusteluissa ei tapahdu, saattaa huolimaton ostaja hankkia autonsa ilman penkinlämmittimiä. Skoda kuitenkin huomauttaa sivuillaan, että kaikki tiedot ovat toistaiseksi alustavaa mallia, joten asioiden laita saattaa muuttua ennen kuin auto meille ensi keväänä saapuu.

Enyaq-konfiguraattorissa lämmitettävät etuistuimet ovat joka tapauksessa osa 493 euron Climate Basic -lisävarustepakettia, joka pitää sisällään myös kolmialueisen ilmastointijärjestelmän ja tuulilasinpesinten lämmitettävät suuttimet. 879 euron Climate Plus -paketissa pyllygrillit lätkäistään myös takasivuistuimille ja lisäksi tuulilasiin lisätään lämmitysvastukset.

Enyaqin sarjatuotanto käynnistyy Skodan päätehtaalla Tsekin Mladá Boleslavissa vielä tämän vuoden aikana. Myynti alkaa takavetoisilla malleilla, mutta tarjolle on tulossa myöhemmin myös kaksi nelivetomallia.

Enyaqin penkinlämmittimien lisähinnasta kertoi aiemmin Moottori.

Lue myös:

    Uusimmat