Skoda ryhtyy ristimään autojaan uudella tavalla – paljasti tulevan täyssähkömallin nimen

Skoda Superbin saa nyt myös ladattavana hybridinä 0:32
Skoda Superbin saa nyt myös ladattavan hybridinä.

Skodan ensimmäisen sähkökäyttöisen katumaasturin sarjatuotannon aloitus lähestyy. Nyt autolle on annettu nimi.

Skoda kertoo ottavansa käyttöön uuden nimeämismallin, jota se tulee käyttämään täyssähköisissä katumaastureissaan. Tähän asti Skodan katumaastureita on yhdistänyt nimen viimeinen kirjain Q.

Skodan sähkö-SUV:t saavat edelleen Q-kirjaimeen päättyvän nimen, mutta lisäksi kaikkien näiden mallien nimet alkavat E-kirjaimella.

Ensimmäinen malli ristitty

Skodan ensimmäinen sähköinen katumaasturi saa nimekseen Enyaq. Se on johdettu elämän lähdettä tarkoittavasta irlantilaisesta Enya-nimestä, joka puolestaan on peräisin iirin kielen sanasta "Eithne"; tarkoittaen olemusta, sielua tai periaatetta.

Iirin kieltä tullaan käyttämään inspiraationa merkin sähköautojen nimissä jatkossakin – samaan tapaan kuin markkinoilla olevat mallit Kodiaq, Karoq ja Kamiq ovat saaneet nimensä inuiittien kielestä.

Skoda ei vielä kertonut, milloin se julkistaa Enyaqin tuotantoversion.

Sähkömallien vyöry

Skoda Enyaq on tsekkivalmistajan ensimmäinen Volkswagen-konsernin skaalautuvaan ja sähköautoille tarkoitettuun MEB-perusrakenteeseen pohjautuva automalli. Sillä on kuitenkin myynnissä jo yksi täyssähköauto, Citigo iV.

Se aikoo tuoda markkinoille yli kymmenen hybridiä ja sähköautoa vuoden 2022 loppuun mennessä. Valmistaja arvioi, että vuoteen 2025 mennessä sen valmistamista autoista täyssähkömallien ja lataushybridien osuus on neljännes.

Lähde: Skoda

Lue myös:

    Uusimmat