Upea retrovideo: Senna ajaa takaa McLarenilla tavis-Hondaa ja Porschea

Formula 1 -ikoni Ayrton Senna näyttää vuonna 1991 toteutetussa leikkimielisessä kokeessa, kuinka paljon nopeampi F1-auto on silloisiin urheiluautoon ja tavallisen kansan autoon verrattaessa.

TIlannekuvaus: Formula 1 -jumala Ayrton Sennan ajama McLaren-Hondan F1-auto, Porsche 911 ja Honda Concerto samalla viivalla Estorilin radalla Portugalissa. Concerto ampaisee matkaan silloisen kuljettajalupauksen Gareth Reesin ajamana ja sen perään 20 sekunnin jälkeen Porsche 911.

Senna ohjuksensa kanssa lähtee minuutin ja 15 sekunnin jälkeen matkaan. Porschen sarvissa nähdään toinenkin sittemmin Formula 1 -sarjassa ajanut Allan McNish ajaa Porsche 911:a

Tarkoitus on osoittaa yhden ratakierroksen aikana, kuinka paljon nopeampi F1-auto on verrattuna tavalliseen henkilöautoon ja jopa täysveriseen urheiluautoon.

Honda Concerto on Civic-mallin pohjalta tehty henkilöautomalli Hondan ja Austin Rover Groupin yhteistyönä – jota valmistettiin vuosina 1988-1994.

Alta näet videon, jossa Mika Häkkinen tuuppaa menemään samanlaisessa siiviliautot vastaan F1-autot -kisailussa Englannin Silverstonessa vuonna 1994 McLaren-Peugeotilla. Vastassaan vantaalaisella on Peugeot 306 ja Porsche 993 -kuosissa oleva 911 Carrera.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja