Unohdetut keittiöniksit – näitä et tiennyt!

Ruoka säilyy pidempään ja maistuu entistä paremmalta yllättävilläkin keinoilla. Tässä muutama unohdettu niksi, joiden avulla elintarvikkeista saa enemmän irti.

Kun kananmunan ehjänä keittäminen tuottaa ongelmia, tai meijerituotteet haluaa pitää tuoreina, on siihen omat konstinsa. Hopea- ja metallilusikat esille ja hyötykäyttöön!

Sipuli ja kananmuna, huono pari

Jos kananmunalle haluaa pidemmän säilyvyyden, se käännetään kartongissa ylösalaisin, eli kapea pää alaspäin. Sipulit ja muna pidetään säilytyksessä erillään toisistaan. Sipulin haju nimittäin tarttuu jopa munankuoren läpi.

Vanha konsti munan tuoreuden testaamiseen on laittaa se kylmään veteen. Huonoksi ehtinyt pyörylä jää pinnalle kellumaan.

Muna pysyy ehjänä keittäessä usealla eri tyylillä: veteen voi lisätä metallilusikan, pistää soikion pohjaan reiän ennen keittämistä tai valmistaa muna suolavedessä. Keitetyn ja raa'an munan erottaa pulmatilanteessa toisistaan pyörityskokeella. Keittämätön muna ei pyöri sutjakasti.

Myrskysään apu

Ukkosilmalla kerma ja maito vanhenevat nopeammin. Ongelman ratkaisee purkkiin laitettu hopealusikka, jonka ansiosta tuotteet säilyvät käyttökelpoisina kauemmin.

Kermavaahtoa ei tarvitse vatkata pitkään, jos joukkoon sekoittaa ripauksen suolaa.

Kattila on helppo pestä maidon keittämisen jälkeen, kun se on ennen kokkausta kylmennetty viileässä vedessä.

Herkkä juusto

Sokeripala juustopussissa hidastaa tuotteen pilaantumista. Kuivuneen juuston tuoreus palautuu kietomalla se suolavedellä kostutettuun pyyhkeeseen. Juuston raastaminen taas onnistuu paremmin, kun palaa on säilytetty ensin puoli tuntia pakastimessa. Meijeriherkun maku pääsee oikeuksiinsa, kun sitä on pidetty esillä puoli tuntia ennen tarjoilua.

Voi, voi!

Voin pikalämmitys on yksinkertaista: aseta vain lämmitetty kulho kimpaleen ylle. Jos voita on liian vähän jäljellä, sen riittoisuutta voi lisätä sekoittamalla joukkoon maitoa.

Lähde: Helena Bengtsson: presenterar de 1000 glömda knepen, bra tips för hem och hushåll

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja